r
Nosalty Logó

Toszkán csirkemell tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Toszkán csirkemell tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1635 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2945 micro
Összesen 406 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3465.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    4905 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8834 micro
Összesen 1219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy laposabb tálban összekeverjük a lisztet az oregánóval, bazsalikommal és ízlés szerinti sóval és borssal. A csirkét felszeleteljük csíkokra (a kép ne tévesszen meg senkit, én kockázva jobban szeretem, de csíkokban jobban fog mutatni), majd beleforgatjuk a szeleteket. Kicsit lesöpörjük róluk a lisztet, ha túl sok jutott.
  2. Egy serpenyőt felmelegítünk, és egy kevéske vajat teszünk bele felolvadni. Egyesével, hogy a csirkeszeletek ne érjenek össze, kisütjük őket. Ha kell még vaj, adunk hozzá keveset. Serpenyőből kivesszük a husit, és félretesszük.
  3. A tészta vizét feltesszük forrni. A csomagolás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük, és félretesszük azt is egy picit.
  4. A tészta szószához visszatesszük a tűzre a csirkés serpenyőt, és beledobáljuk a fokhagymákat, felkockázott paprikát és 2 ek. alaplevet, majd 1-2 percig összesütjük őket.
  5. Hozzáadjuk a bort is, és felforraljuk. Közepes lángra visszavesszük, majd hozzáadjuk a tejet és a spenótot, majd addig főzzük, amíg a spenót kicsit összeesik. Végül hozzáadjuk a parmezánt is, és addig kavargatjuk, míg az fel nem olvad. Ha túl sűrű lenne a szósz, adunk még hozzá egy kis alaplevet.
  6. A szószhoz hozzákeverjük a tésztát, tányérra szedjük, majd a tetején tálaljuk a husit.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6121
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint vendégségbe jöttek hozzám, és ismét elő kellett állni valami nagyon finomsággal, hogy ne legyen rám utána panasz a családban.  A fagyasztóban volt husi, még tészta is maradt egy kevés, a zöldségek alapból megtalálhatóak nálam a hűtőben, a borról meg nem is beszélve! Hát, összeütöttem valami finomat az alapanyagjaimból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek