r
Nosalty Logó

Török zöldséges hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Török zöldséges hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2070.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 1423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    307 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ahúst felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot kereszt alakban bevágjuk, leforrázzuk, lehúzzuk a héját. A paprikát kicsumázzuk, a padlizsánszárát levágjuk, a krumplit meghámozzuk. A zöldségeket apró kockákra vágjuk.
  2. Forró vajon fehéredésig pirítjuk a kockára vágott húst, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt rövid ideig, kevergetve pároljuk. Belekeverjük a zöldségeket, és együtt 5 percig pároljuk.
  3. 2 csésze vízzel felöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
  4. Az egészet 40-50 percig pároljuk fedő alatt (ha pulykából készítjük, csak 20-30 percig)
  5. Friss kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 41300
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

Alapanyagát tekintve közel áll a mi lecsónkhoz, az elkészítés sorrendje azonban megváltoztatja az ízeket. Csináltam már bográcsban is, nagyon finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Török zöldséges hús
8zsuzsa8 210 recept

Német nyelvű török szakácskönyvben bukkantam erre a kitűnő egytálételre. Igaz, kicsit egyszerűsítettem rajta, mert a padlizsánból cifrázott szeleteket kellett volna vágni, és a húsos ragut ráhalmozni a recepthez tartozó fénykép szerint. A felkockázással viszont nagyon leegyszerűsödött az elkészítése. Nagyon kiadós, még télen sem ördöngösség a hozzávalók beszerése. Ami elhagyhatatlan belőle, az a vaj - ez ad neki finom, selymes ízt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!