Török töltött padlizsán recept

Török töltött padlizsán
Török töltött padlizsán
90 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mendemondák szerint a padlizsán elkészítésének eme verziója különösen nagy rajongásnak örvend a török világban. Ezzel a recepttel most te is kipróbálhatod otthonodban.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos padlizsán, padlizsán töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk a “húsukat”, és egy kanál segítségével, kikanalazzuk és félrerakjuk, mert még szükségünk lesz rá.
  2. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a római köményt és az apróra vágott fokhagymát.
  3. Ezután felöntjük a paradicsomkonzervvel, és megszórjuk a szegfűborssal, sóval és borssal.
  4. Közepes tűzőn hagyjuk, hogy elkezdjen besűrűsödni a szósz, de időközben hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  5. Majd az előzőleg kikanalazott padlizsán húst kockákra vágjuk, és ezt is a paradicsomos szószunkhoz rakjuk, és jól összekeverjük.
  6. Ha esetleg túl száraz lenne ennél a pontnál a szószunk, akkor pár evőkanál vízzel szaftosítsuk, és hagyjuk még 5-7 percig rotyogni, hogy a padlizsán is megfőjön.
  7. A legvégén meg keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, aztán már csak meg kell tölteni a padlizsánokat.
  8. Egy sütőedénybe rakjunk keveset az elkészült szószos töltelékből, amihez adjunk egy kevés vizet, és keverjünk jól el az edényben.
  9. A "padlizsánhajókat” fogjuk, és töltsük meg a töltelékkel, és tegyük a sütőedénybe.
  10. 180°fokra előmelegített sütőbe tegyük őket úgy, hogy lefedjük, de az alufóliára kis lyukakat ütünk párat, hogy a gőz tudjon távozni, de a padlizsán ne égjen meg. Így sütjük fél órát, aztán leszedjük a fóliát, és újabb fél órát sütjük.
  11. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szobahőmérsékleten tálalhatjuk, és fogyaszthatjuk is már!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 103
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
537 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

133