Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török joghurtos sütemény

Török joghurtos sütemény
Török joghurtos sütemény
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, Törökországban gyakran készített sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Szirup

Sütemény

Szólj hozzá!

elkészítés

Szirup

  1. A cukrot, a vízzel 5 percig melegítjük, épp csak annyira, hogy a cukor elolvadjon.
  2. A citromlevet hozzáadva 1-2 percig tovább melegítjük. Félretesszük.

Sütemény

  1. A hozzávalókat konyhai robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  2. 24x30-as tepsiben vagy jénaiban 180 fokon készre sütjük (tűpróba).
  3. A langyosra hűlt szirupot, a még kicsit meleg sütemény tetejére öntjük, és 5-10 percre letakarjuk egy fedővel.
  4. A kihűlt süteményt pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 647
elküldve: 5
receptkönyvben: 227
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: török
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos-búzadarás sütemény, grízes kevert sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Veres Ibi
Veres Ibi Thu, 2016-02-18 16:15

A búzadaránál nincs egy kis keveredés a mértékegység körül? Egyébként kukoricadarával és durum lisztel készítettem el, és így is sikerült. :) Sajnos nem tudom milyennek kell lennie, de finom volt. Az én ízlésemnek talán kicsit édes, de nem rossz. Egyébiránt ilyen különlegesnek számító receptnél segítség lenne, ha benne lenne a leírásba, hogy milyen állagot kellene elérnünk. Így könnyebb lenne alakítani a tésztán készítés közben, ha valami nem olyan, amilyennek lennie kellene.

klaukara
klaukara / klaukara Fri, 2016-02-19 00:39

Kedves Ibi!
A búzadaránál a török mértékegységet vettem alapul (teáscsésze) ahol egy pohárka búzadara kb. 50 gr (80 ml).
Az állagot tekintve puhának, omlósnak kell lennie, majdnem szétesik ha hozzáérsz a villával.
A déli területeken azért ilyen édesek, sziruposak az édességek, mert így állnak el hosszabb ideig, a krémes sütik gyorsan megromlanának (persze ezért van hűtő, de ezeket az édességeket az utcára kitett pultokban is árulják a meleg nyár közepén, hűtés nélkül).
A cukrot a szirupban mindenki ízlése szerint változtathatja, mielőtt ráöntöd a sütire kóstold meg, ha túl édes, önts hozzá vizet még!

villers
villers Wed, 2016-02-24 10:00

A kérdező a nyers tészta állagára gondolt, hogy mennyire híg (mondjuk palacsintatésztaszerű, vagy nokedli állagú, stb), hogy tudjuk liszttel/darával sűríteni, esetleg hígítani, ha úgy érezzük...

ianau001
ianau001 Wed, 2015-04-22 09:00

Ennyire hihetetlenül finom és egyszerű sütit gratulálok! Úgy kapkodta a családom mintha soha nem ettek volna édességet köszönjük!

klaukara
klaukara / klaukara Wed, 2016-02-17 15:28

Örülök, ha ízlett. Ezt itt Törökországban minden háziasszony szívesen készíti, egyszerű, de finom, a gyakori vendégek miatt szinte mindig van a hűtőben sok helyen.

405
víz 350 ml
cukor 5 púpozott ek
citromlé 1 ek
tojás 3 db
cukor 15 dkg
joghurt 3 ek
búzadara 125 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg