r
Nosalty Logó

Török feta sajtos-kapros pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cherrie
Török feta sajtos-kapros pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 955 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3817 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 296 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2377.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 955 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9508.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1881 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    5348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1073 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 3817 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, az 1 egész tojást, a sót, és morzsoljuk bele a feta sajtot.
  2. A kaprot és a fekete olajbogyót aprítsuk fel, és szórjuk a többi alapanyaghoz. Öntsük hozzá a folyékony anyagokat is: az olajat, a megolvasztott margarint, a joghurtot, és alaposan gyúrjuk össze a masszát.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kétujjnyi vastagra. Eredetileg félhold alakúra kéne szúrni, de használjuk a megszokott pogácsaszaggatót.
  4. Tetejüket kenjük meg a tojássárgájával, és szórjuk meg fekete szezámmaggal, köménnyel vagy kevés őrölt pirospaprikával.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21005
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Török feta sajtos-kapros pogácsa
Cherrie 9 recept

Ezt a receptet még a NLCafén találtam, és az egyik kedvencem lett. :) Nem mintha sok olyan sütemény lenne, amit nem szeretnék. :D Ha nem kapunk görög joghurtot, a hazai tejfölünk is megteszi helyette. Gyakran fogyasztják reggelire tea mellé, jellegzetes félhold formátumban sütve.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek