r
Nosalty Logó

Tormás-mustáros lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsus
Tormás-mustáros lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A páchoz

A halhoz

Összesen 327 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A páchoz

A halhoz

Összesen 1958 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A páchoz

A halhoz

Összesen 163 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    725 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 327 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7653.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2700 mg
  • Nátrium
    4219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1958 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A páchoz

A halhoz

Elkészítés

A páchoz

  1. Egy kis tálban keverjük össze a pác hozzá valóit.
  2. A halat tegyük egy zacskóba, öntsük rá a pác kétharmadát, óvatosan forgassuk meg benne, hogy minden halszeletre egyformán jusson.
  3. Tegyük a hűtőbe 15-30 percre.

A halhoz

  1. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt (én egyszerre kettőben szoktam csinálni, így egy időben készül el) egy ici-pici olajat teszünk bele, és bőrrel felfelé beletesszük a halat. Kis lángon sütjük kb 3 percig, megfordítjuk, és közepes lángon sütjük 5 percig.
  2. Itt már nagyon erősen sül, öntsünk alá egy-két evőkanál vizet, fedővel takarjuk le, és süssük kis lángon kb 5 percig.
  3. Emeljük fel a fedőt, ellenőrizzük le, átsült-e már a hal. Ha már csak egy kicsit rózsaszín a közepe, öntsünk a tetejére egy kicsit a félre tett páclépből. Süssük készre, kb még 2 perc.
  4. Én friss rukkola salátával, paradicsommal tálaltam.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 426
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 69205
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.  

Hozzávalók

A páchoz

A halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?