Tormaleves füstölt tarjával recept

Tormaleves füstölt tarjával
Tormaleves füstölt tarjával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta gondolkodtam már a tormalevesen, ám ezidáig egyik recept sem nyerte el a tetszésemet. De most! :)
Ennek a receptnek az eredetijét egy bolthálózat újságjában találaltam. Ott azonban még galuskát is szaggattak bele, de szerintem anélkül is elég tartalmas.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Húsvétra vagy csak tavaszköszöntőnek. :)
Ó, ha esetleg valakinek szüksége lenne rá: az újság szerint ez a leves állítólag hidegen fogyasztva jót tesz a másnapos gyomornak. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tormaleves, tejszínes tormaleves füstölt tarjával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tormát lereszeljük, majd megfuttatjuk a vajon. (Ezeket a műveleteket minimum nyitott ablaknál végezzük, de némely torma esetében a védőszemüveg sem elvetendő. :)
  2. Hozzáaadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, valamint a citrom reszelt héját és levét. Felöntjök az 5 dl vízzel.
  3. Amikor már teljesen megfőttek a zöldségek, beledobjuk a felkockázott főtt, füstölt tarját, és a keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd besűrítjük vele a levesünket. Miután összerottyantottuk, fogyaszthatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 088
elküldve: 5
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

gabssy

Mióta szakács: 2010.11.29.
24 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofesz82
zsofesz82 h, 2012-10-08 14:54

Szia!Az lenne a kérdésem,hogy üveges tormából lehet-e készíteni,ha igen,abból kb. mennyi kell?Hasonlít-e az íze majd?Köszönöm a válaszod...

gabssy
gabssy / gabssy h, 2012-10-08 15:44

Szia! Mivel az üveges torma ecetes, szerintem semmiképp ne próbáld meg belőle, nem hiszem, hogy finom lenne. Inkább várd meg ezzel a recepttel a tavaszt, még ha nagyon sokára lesz is.
üdv,
gabssy

cserti jutka
cserti jutka v, 2011-05-08 20:05

Egyszer kiprobaltam a husdaralon ledaralni a tormat reszels helyett. Nekem bevalt.

gabssy
gabssy / gabssy h, 2011-05-09 08:41

Jutka, köszönöm a tippet. Ki fogom majd próbálni nagyobb mennyiségnél egyszer úgy is. Biztos kevesebb sírással jár. :)

235