Torinói galuska recept

Torinói galuska
Torinói galuska
47 perc / előkészület: 15 perc főzés: 12 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, olaszos étel a sajtot és paradicsomszószt kedvelőknek a családi recept archívumból.

hozzávalók / 4 adag

galuskához

öntethez

tetejére

  • 15 dkg sajt (reszelve)
  • 2 dkg vaj (vagy margarin)

ajánlat

Ha kevés az időnk, akkor csak keverjük össze a paradicsomöntetet a sajttal és a galuskával, és így terítsük a tepsibe. Ezután szórjuk meg sajttal, és süssük.

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos paradicsomos galuska, galuska paradicsommal és sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

galuska

  1. A lisztből, tojásból, tejes vízből és a sóból könnyű galuska tésztát készítünk.
  2. Sós, forrásban lévő vízbe kis galuskákat szaggatunk. Ha feljöttek a víz felszínére, még legalább 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük és félretesszük.

öntet

  1. A paradicsompürét elkeverjük a vízzel. Beletesszük a cukrot és a csipet kakukkfüvet.

tetejére

  1. A sajtot lereszeljük. Egy tepsit vagy tűzálló edényt vastagon kivajazunk és rétegezve beletesszük a galuskát, a sajtot, a paradicsom öntetet. A rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére paradicsom öntet kerüljön.
  2. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Itt-ott egy kis vaj darabot teszünk rá.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és szép aranybarna nem lesz. Langyosan tesszük az asztalra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 561
elküldve: 5
receptkönyvben: 269
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 3

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
290 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

832