r
Nosalty Logó

Tömlős krémsajtleves kurkumával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jersey Dia
Tömlős krémsajtleves kurkumával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 272 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6374.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1821 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    4137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni, és beledobjuka leveskockákat.
  2. Egy bögrében simára keverjüka keményítőt egy kevés tejjel, majd felöntjüka bögrét tejjel. Mindezt beleöntjük a felforrt vízbe, és hozzáadjuka maradék tejet is, és folyamatosan kevergetvefőzzüktovább.
  3. Belenyomjuka tömlős krémsajtokat is, tovább kevergetjük.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, kurkumával és csak addig főzzük, amíg besűrűsödik a leves - az egész csak pár percig tart.
  5. Tálaláskor pirított kenyérkockákat szórunk a levesbe, és a tetejére reszelt sajtot teszünk.
  6. Díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel is.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16783
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Nagyon finom, laktató, szupergyors étel! Ha hirtelen kell az asztalra varázsolni valami finomat, ez tökéletes választás. Feltétként  tehetünk a levesbe croutont, pirított kifli szeletkéket, sült szalonna kockákat. Minél többféle tömlős sajtot keverünk bele, és reszelünk a tetejére, annál különlegesebb. Külön javaslom a füstölt reszelt sajtot :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jersey Dia 3 recept

A világ legegyszerűbb és legfinomabb alap krémlevese. Már régebben is próbálkoztam sajtlevessel, de nem jött be a reszelt sajtos változat. Ez a recept viszont nagyon jól bevált, az egész családnak nagyon ízlett, egy csepp sem maradt belőle. Mivel a diétánk miatt próbálom kerülni a liszttel való rántást, habarást, ezért egyre több receptemnél használok keményítőt a sűrítésre, aminek az eredménye a lágy, krémes állag.  Nagyon jó alaprecept, hiszen bármikor megváltoztatható az ízhatás pl. gomba, sonka, sült szalonna, sült hús, fokhagyma vagy főtt zöldségek hozzáadásával - és ily módon egy teljesen más krémlevest tálalhatunk az asztalra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek