Töltött tojás házi majonézzel recept

Töltött tojás házi majonézzel
Töltött tojás házi majonézzel
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tonhal helyett használhatunk füstölt lazacot, sonkát, maradék sültet stb. A majonézhez adhatunk egy pár csepp citromlét.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

töltött tojás házi majonézzel tonhalas töltött tojás, majonézes töltött tojás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A keményre főtt tojásokat hideg vízzel leöblítjük, miután kihűltek meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük.
  2. Egy főtt tojássárgáját külön veszünk, és félretesszük a majonéz készítéséhez.
  3. A halat kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük, majd a főtt tojássárgákkal együtt villával összetörjük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a mustárt, és fűszerezzük ízlés szerint.
  4. Közben elkészítjük a majonézt. A félretett főtt tojássárgát a nyers tojássárgájával, késhegynyi sóval kanálhátával simára kavarjuk, majd az olaj fokozatos hozzáadásával addig kavarjuk, amíg az összes olajat felveszi és kavarás közben finom, csattogó hangot ad. (Természetesen készíthetjük géppel, úgy sokkal gyorsabb.)
  5. Amikor kész a majonéz, 1 ek tejföllel simára kavarjuk, ebből 1 ek-nyit hozzáadunk a halas masszához, ha kell utána fűszerezünk, majd megtöltjük a tojásokat és egy tálra rakjuk.
  6. A maradék tejfölt a majonézhez kavarjuk, ha kell még sózzuk, és rátöltjük a tojásokra.
  7. Házikenyérrel, zöldséggel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 703
elküldve: 0
receptkönyben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
198 recept

Hozzászólások (6)

marti48
marti48h, 2013-10-28 19:14

Kedves Piroska,

mint mindig nagyon csabos a gusztusos, altalad elkeszitett etelekröl keszült Foto! Nagyon szeretem a majonezes tojasos hidegkonyhat, ezert el is tettem köszönettel a megosztott receptet.

Nagyon tip-top, finom konyhat vezetsz, irigylesremeltoak azok, akik vendegeidnek tudhatjak magukat!

Szeretettel üdvözöllek, Marti

csikipi
csikipik, 2013-10-29 07:52

Kedves Márti!
Köszönöm szépen a kedves szavaidat, nagyon aranyos vagy. A fotóval nem vagyok teljes mértékben elégedett, mert nem egészen olyan , ahogyan beküldtem. Egy időben reklamáltunk egy páran, akkor javult a képek minősége, mostanában újra színtelenebbek lettek. Pedig az ételeknél fontosak a színek is.
Szeretettel üdvözöllek, Piroska

marti48
marti48k, 2013-10-29 10:31

Kedves Piroska!

A Foto bar nekem igy is tetszik, de megertelek.. Annak idejen en is reklamaltam, es az ujabban feltett kepeim fele annyit sem mutatnak, mint az eredeti, amit beküldtem. Nem ertem, hogy jo minösegü kepeket miert kell "feldolgozni"! Igen bosszanto.

Üdvözöllek szeretettel, Marti

csikipi
csikipih, 2013-10-28 08:09

Szia Veronika! Be örülök, hogy ötlettel szolgálhattam neked és köszönöm a kedves szavaidat. Puszi, Piroska

vcsuka
vcsukah, 2013-10-28 07:08

Kedves Piroska! Te most adtal nekem egy nagyon jo otletet. Eppen ilyen hidegtalas receptet kerestem vendegvarasra. Nagyon orulok neki, mert a tojast is es a fustolt lazacot is szeretjuk...remelem majd a vendegeim is:D. A talalas es a foto is gyonyoru! Koszonom szepen, puszi, Veronika

Legfrissebb cikkek

Dinnyés nasik 200 kalória alatt
Dinnyés nasik 200 kalória alatt
Igaz, hogy magas a dinnyefélék cukortartalma, de emellett azért akadnak jó tulajdonságaik is. Szezonban ne hagyjuk ki őket!
Kedvenceim Mexikóból
Kedvenceim Mexikóból
Nehéz turistának lenni, ha el akarod kerülni a turista bélyeget. Idegen kultúrában igazi autentikus fogást találni sem könnyű, de néha az előretervezés és a szerencse segít!
5 trükk a vágódeszka épségéért
5 trükk a vágódeszka épségéért
A konyhában szükségünk van egy-két megbízható partnerre. Ilyenek a jó kések – melyeket persze idővel célszerű újra és újra megélezni, és ilyen egy jó vágódeszka is!
643