Töltött szőlőlevél Nasitól recept

Töltött szőlőlevél Nasitól
Töltött szőlőlevél Nasitól
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátom édesanyja tanította nekem Törökországban. Köszönet érte :)

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: nehéz
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

sarma, szőlőlevél rizzsel töltve, rizs szőlőlevélbe tekerve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst átmossuk, majd 2 db paradicsomot reszelünk rá, és 2 gerezd fokhagymát, 1 db vöröshagymát, 3 szál újhagymát és 1 csokor petrezselymet mentával keverve felaprítunk, majd összekeverjük a rizzsel.
  2. Fél bögre olajat öntünk rá, majd 2 nagy csipetnyi sót, és egy bő maréknyi bulgurt szórunk bele.
  3. A szőlőlevelet átmossuk. A lábast a petrezselyem szárával kirakjuk szellősen, majd a tölteléket szőlőlevélbe tekerjük. A szőlőlevelekbe egy fél kanálnyi tölteléket teszünk. Előbb a száránál hajtsuk vissza, majd a két oldalát picit-picit, és végül felgöngyöljük.
  4. Végül citromlevet locsolhatunk, illetve paradicsom darabkákat apríthatunk a töltelékek tetejére, majd felöntjük vízzel addig, hogy épp ellepje a tölteléket. Kb 20 percig kis lángon főzzük, majd amikor forrásban van még 15 perc, és utána kész is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 788
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nasi89

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1354