r
Nosalty Logó

Töltött szőlőlevél kapros joghurttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Töltött szőlőlevél kapros joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5239.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    2298 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2065 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    15410 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 2479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szőlőleveleket mossuk meg, és távolítsuk el a vastag szárát, majd forrásban levő babérleveles enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük elő. Előfőzés után azonnal hűtsük le hideg vízzel.
  2. Az ecetből és a mézből készítsünk szirupot, majd főzzük meg a rizst. A rizst a szokásosnál egy kicsivel jobban főzzük szét, majd hűtsük le, és csepegtessük le az összes levét.
  3. A füstölt lazacokat kés segítségével vágjuk teljesen apróra vagy daráljuk le közepes lyukú tárcsán. A halpépet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a főtt rizst. Sózzuk, borsozzuk és finomra vágott kaporral ízesítsük, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál mézes szirupot és a juhtúrót. Az alapanyagokat keverjük össze. Ha szeretjük, kevés kurkumával megszínesíthetjük a masszát.
  4. A szőlőlevelekből fényes oldalával kifelé fordítva és a töltelék masszából töltsünk kis tekercseket. Teljesen megegyező módon, mint ahogyan a töltött káposztát.
  5. A tekercseket tegyük egy tálba, majd készítsünk egy olajos hagymás ecetes öntetet. Az öntettel forgassuk össze, és hagyjuk 2-3 órát érlelődni.
  6. Kistányérra téve finomra vágott kapros joghurttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2015
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajánlom a házi, egyszerű különlegességek kedvelőinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!