Töltött-sült csirkecomb recept

1 adag
1206
kcal
Töltött-sült csirkecomb
Töltött-sült csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tölteléket a nagymamám, majd az anyukám húslevesben a tyúkba töltve készítette :)..Ugyanezt a tölteléket próbáltam sült húsokba is tenni és bevált.

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A töltelékhez

A zöldbabsalátához

ajánlat

A megsült csikrecombok mellé köretnek (a majonézes zöldbabsaláta mellett) rozmaringos sült krumplit kínálunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült-töltött csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat átmossuk és enyhén besózzuk.
  2. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat (vagy májkrémet), az ételízesítőt, a tojást, a fűszereket, a sót óvatosan, mert z ételízesítő (és a májkrém) is sós lehet. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.
  3. A csirkecombok bőrét az ujjunkkal felszedjük egy oldalon, vigyázva, hogy a többi oldala ne jöjjön le, hogy a töltelék a bőr alatt maradjon. Megtöltjük.
  4. A megtöltött csirkecombokat ételízesítővel megszórjuk, zsírt teszünk mellé és kb. 1 dl vizet, majd alufóliával lefedjük. Ha megpuhult, a fóliát leszedve még pirítjuk, hogy a bőr szép piros színt kapjon.

Zöldbabsaláta készítése:


  1. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, a hagymát vékony karikára vágjuk és besózzuk, a tojásokat megfőzzük.
  2. Két tojás sárgáját villával összetörünk és az olajjal, mustárral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, sót, pici citromlevelet, borsot, majonézt és jól összekeverjük, ha szükséges utánízesítjük.
  3. A maradék tojást karikára, a tojássárgák megmaradt fehérjét apró kockára, vagy csíkokra vágjuk.
  4. A hagymát kinyomkodjuk és a zöldbabbal együtt egy nagy tálba tesszük, rá az összevágott tojások és nyakon borítjuk az elkészített öntettel.
  5. Hűtőben min. 2-3 órát pihentetjük tálalás előtt, de még jobban összeérik, ha egy éjszakát a hűtőben áll.

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 248
elküldve: 4
receptkönyben: 329
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (1)

adrienn27
adrienn27p, 2010-03-12 12:17

Többször is megcsináltam már ezt a receptet és mindig óriási sikere van a családomban. A kisfiam is (3,5 éves) aki nem húsevő imádja, főleg a tölteléket:-) Ajánlom mindenkinek

Legfrissebb cikkek

7 kedvenc csokis receptem
7 kedvenc csokis receptem
Mindenkinek van valami gyengéje, nekem a csokoládé az. Összeállítottam most egy csokoládés receptgyűjteményt az ünnepi hangulat fokozására. Próbáljátok ki őket!
Isteni madártej felnőtteknek
Isteni madártej felnőtteknek
Itt a legszuperebb karácsonyi stresszmentesítő ital. Kortyolgasd a fa díszítése közben vagy a főzés alatt, és garantáltan megjön az ünnepi hangulatod.
SOS gesztenyesüti pillanatok alatt!
SOS gesztenyesüti pillanatok alatt!
Még van néhány óránk az ünnepek előtti készülődésre, de azt nem sütéssel akarjuk tölteni? Használjunk belőle 7 percet, és a többit hagyjuk a hűtőre!
1206