Töltött-sült csirkecomb recept

Töltött-sült csirkecomb
Töltött-sült csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tölteléket a nagymamám, majd az anyukám húslevesben a tyúkba töltve készítette :)..Ugyanezt a tölteléket próbáltam sült húsokba is tenni és bevált.

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A töltelékhez

A zöldbabsalátához

ajánlat

A megsült csikrecombok mellé köretnek (a majonézes zöldbabsaláta mellett) rozmaringos sült krumplit kínálunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült-töltött csirke

elkészítés

  1. A csirkecombokat átmossuk és enyhén besózzuk.
  2. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat (vagy májkrémet), az ételízesítőt, a tojást, a fűszereket, a sót óvatosan, mert z ételízesítő (és a májkrém) is sós lehet. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.
  3. A csirkecombok bőrét az ujjunkkal felszedjük egy oldalon, vigyázva, hogy a többi oldala ne jöjjön le, hogy a töltelék a bőr alatt maradjon. Megtöltjük.
  4. A megtöltött csirkecombokat ételízesítővel megszórjuk, zsírt teszünk mellé és kb. 1 dl vizet, majd alufóliával lefedjük. Ha megpuhult, a fóliát leszedve még pirítjuk, hogy a bőr szép piros színt kapjon.

Zöldbabsaláta készítése:


  1. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, a hagymát vékony karikára vágjuk és besózzuk, a tojásokat megfőzzük.
  2. Két tojás sárgáját villával összetörünk és az olajjal, mustárral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, sót, pici citromlevelet, borsot, majonézt és jól összekeverjük, ha szükséges utánízesítjük.
  3. A maradék tojást karikára, a tojássárgák megmaradt fehérjét apró kockára, vagy csíkokra vágjuk.
  4. A hagymát kinyomkodjuk és a zöldbabbal együtt egy nagy tálba tesszük, rá az összevágott tojások és nyakon borítjuk az elkészített öntettel.
  5. Hűtőben min. 2-3 órát pihentetjük tálalás előtt, de még jobban összeérik, ha egy éjszakát a hűtőben áll.

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 152
elküldve: 4
receptkönyben: 321
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (1)

adrienn27
adrienn27p, 2010-03-12 13:17

Többször is megcsináltam már ezt a receptet és mindig óriási sikere van a családomban. A kisfiam is (3,5 éves) aki nem húsevő imádja, főleg a tölteléket:-) Ajánlom mindenkinek

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
1206