Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött-sült csirkecomb

Töltött-sült csirkecomb
Töltött-sült csirkecomb
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tölteléket a nagymamám, majd az anyukám húslevesben a tyúkba töltve készítette :)..Ugyanezt a tölteléket próbáltam sült húsokba is tenni és bevált.

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A töltelékhez

A zöldbabsalátához

ajánlat

A megsült csikrecombok mellé köretnek (a majonézes zöldbabsaláta mellett) rozmaringos sült krumplit kínálunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat átmossuk és enyhén besózzuk.
  2. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat (vagy májkrémet), az ételízesítőt, a tojást, a fűszereket, a sót óvatosan, mert z ételízesítő (és a májkrém) is sós lehet. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.
  3. A csirkecombok bőrét az ujjunkkal felszedjük egy oldalon, vigyázva, hogy a többi oldala ne jöjjön le, hogy a töltelék a bőr alatt maradjon. Megtöltjük.
  4. A megtöltött csirkecombokat ételízesítővel megszórjuk, zsírt teszünk mellé és kb. 1 dl vizet, majd alufóliával lefedjük. Ha megpuhult, a fóliát leszedve még pirítjuk, hogy a bőr szép piros színt kapjon.

Zöldbabsaláta készítése:


  1. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, a hagymát vékony karikára vágjuk és besózzuk, a tojásokat megfőzzük.
  2. Két tojás sárgáját villával összetörünk és az olajjal, mustárral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, sót, pici citromlevelet, borsot, majonézt és jól összekeverjük, ha szükséges utánízesítjük.
  3. A maradék tojást karikára, a tojássárgák megmaradt fehérjét apró kockára, vagy csíkokra vágjuk.
  4. A hagymát kinyomkodjuk és a zöldbabbal együtt egy nagy tálba tesszük, rá az összevágott tojások és nyakon borítjuk az elkészített öntettel.
  5. Hűtőben min. 2-3 órát pihentetjük tálalás előtt, de még jobban összeérik, ha egy éjszakát a hűtőben áll.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 64 615
elküldve: 6
receptkönyvben: 370
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült-töltött csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-12 13:17

Többször is megcsináltam már ezt a receptet és mindig óriási sikere van a családomban. A kisfiam is (3,5 éves) aki nem húsevő imádja, főleg a tölteléket:-) Ajánlom mindenkinek

1204
csirke felsőcomb 8 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 ek
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
zsemle 2 db
csirkemáj 2 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldbab 60 dkg
főtt tojás 4 db
tejföl 3.75 dl
mustár 1 ek
citromlé 1 kk
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
majonéz 10 dkg
fehér hagyma 1 nagy fej