r
Nosalty Logó

Töltött sült csirke csont nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ironmikee
Töltött sült csirke csont nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Töltelék

Csirke kicsontozása

Sütés

Összesen 1080 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Töltelék

Csirke kicsontozása

Sütés

Összesen 8648 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Töltelék

Csirke kicsontozása

Sütés

Összesen 198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1080 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    400.4 g

Zsír

  • Összesen
    408.5 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20448.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    694 mg
  • Kálcium
    2064 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    932 mg
  • Foszfor
    4264 mg
  • Nátrium
    12376 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    1679.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    332 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    139 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1973 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2393 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3806 micro
Összesen 8648 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Csirke kicsontozása

Sütés

  • ízlés szerint (sütés előtt még megsózzuk a bőrt)
  • bors ízlés szerint (sütés előtt még borsozzuk a bőrt)
  • fűszerpaprika ízlés szerint (sütés előtt meghintjük egy kis paprikával a bőrt)
  • 500 g sertészsír (házi, ha van)

Elkészítés

Töltelék

  1. A hozzávalókat (kenyér, hagymák, debreceni, mozzarella) húsdarálón ledaráljuk, mehet hozzá a tojás, fűszerek, jól összegyúrjuk. Végén, ha kicsit nedvesebb a töltelék, adjunk hozzá prézlit, de arra figyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a massza.
  2. Hagyjuk összeérni több órát is akár, vagy amíg a csirkét csontozzuk.

Csirke kicsontozása

  1. Hátára fektetjük a csirkét, comb lent, szárny fent. Levágjuk a szárny részből a felső részt, így "megmasszírozzuk", főleg a forgóknál, hogy a feszültség oldódjon a csirkében. :D Ha ezt a lépést kihagyjuk, nem lesz jó az egész.
  2. Kitapintjuk a V alakú "fogadóját" a nyakánál, külső széleit végigmetsszük, majd óvatosan, vigyázva a szilánkos törésre, eltávolítjuk ezt a V csontot. Oldalára fektetjük (a csirke saját jobb oldalára), majd hosszában végigvágjuk a hátrészt a csont mentén. A felső vágat tetejénél elkezdjük az egyik oldalát megmarkolva leszedni kb. félig. Ugyanez a másik oldalon.
  3. Elől is elkezdjük a melle résznél ezt az eljárást, fentről erősen megmarkolva elkezdjük lehúzni a melle hússal együtt bőröstül a felső részt. Ekkor kb. félig le van véve róla a kabát :) Ezt a műveletet folytatjuk fokozatosan a lenti részig, amikor is egyik kézzel erősen megfogjuk a hátcsontot, a másikkal pedig a húsos részt, s a belső csontozatát egy darabbal elválasztjuk. Marad rajta kevés hús, azt le lehet szedni, a melle részénél marad két, szép, hosszú csík hús, azt az ujjunkkal alányúlva szépen le tudjuk választani.
  4. Maradt egy "üres" csirkénk két csontos combbal és két szárnytővel. A combhúsokat belülről, a csont mentén elkezdjük körbe-körbe lekaparni a csontról, a forgónál pár körbemetszéssel szintén elválasztjuk, s tovább kaparjuk körben egészen addig, amíg a "bokájáig" érünk. Ekkor a kés tompa élével egy-két erőteljes mozdulattal megütjük, így ott eltörik, s az egész (kétrészes csontot) ki tudjuk húzni a bőrből. Marad a csont nélküli üres combhely. Ismételjük a másik combon, s a szárnytőn is. Kész a kicsontozott "csirkekabátunk" nulla csonttal. (Igyekeztem leírni szavakkal azt, ami nem egyszerű, de a videó, amit a story-ban említettem, rengeteget segít. Ha látod, sokkal nagyon értelmet kap.:) )
  5. Ezután töltjük a csirkét mindenhol, ahol lehet, szépen összefogjuk a hasánál, majd gúzsba kötjük. :) Kis fűszerezés tetszőlegesen mindenhova a bőrre, majd lehet sütni. :)

Sütés

  1. Nálam kb. másfél óra gáz 200 fokon (4-es), közben a kisült zsírral locsolgatjuk. Majd a fél óra 7-es 260 fok, a lényeg hogy a végén ropogósra süljön, ezt mindenki a saját sütőjénél maga tudja.
  2. Rizs, savanyú, tökéletes hozzá :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2773
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 14.

Ajánló

Hmm, mit is mondhatnék.. Próbáljátok ki, nem feltétlenül lesz tökéletes elsőre, de annál viccesebb, s a végeredmény egy igen zamatos, teljesen csont nélküli, töltött sült csirke! Jó étvágyat hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött sült csirke csont nélkül
ironmikee 6 recept

Pár éve barátaimmal találtunk egy "Pepin Chicken Debone" című videót az egyik nagy megosztó portálon, ahol a híres séf, Jacques Pepin egy 10 perces videón megmutatta, hogyan kell kicsontozni egy egész csirkét úgy, hogy az a végén egyben marad, s megtöltve, egészben sütve egy csodát varázsolt elénk. Minimális késhasználattal, ez egy fantasztikus látvány, illetve a kész étel szeletelhető, ami külön érdekesség volt nekünk is és a baráti társaságnak is. Akkor mi négyen, férfiak nekiálltunk, s videóra vettük első csirkecsontozásunkat, ami mondanom sem kell, nagyon viccesre sikeredett :) Pepin bácsi pár perces műveletét, mi cirka háromnegyed óra alatt abszolváltuk, sok-sok nevetés közepette :) Azóta párszor megcsináltam már, átlagban évente egyszer sor kerül rá, mint ahogy most is így történt. A töltelék tetszőleges, ki mit szeret, vagy van neki otthon, lehet darált hússal is, vagy vegyesen áztatott zsemlével vagy kenyérrel, vagy teljesen hús nélkül, ezt mindenki, ahogy szereti, úgy csinálja. Mivel mi sok rozskenyeret eszünk, így az volt otthon szárítva, s ez volt az alapja a mostani tölteléknek. Körülbelül egy átlagos tölteléket készítünk, s én most minden hozzávalót húsdarálón ledaráltam, igen, a kenyeret, hagymákat, s még a debrecenit és a mozzarellát is.. Tényleg szárnyalhat a gondolat, ki mit tesz bele, én most ezekkel próbálkoztam. A debreceni jó ízt kölcsönzött neki, a mozzarella teljesen semleges volt, akár el is hagyható, de el nem rontotta az biztos, nem kell aggódni :) Szóval ledaráltam, amit lehetett, hozzáment a tojás, fűszerek, s jól összegyúrtam, majd a végén, mivel kicsit nedvesebb lett, mint gondoltam, ezért adtam hozzá egy kis prézlit még, az tömörebbé tette a masszát, de ne legyen túl kemény azért, arra figyeljünk.. Hagytam, hadd érjenek össze az ízek, közben nekiálltam a csirke csontozásnak a videó alapján, mindig megnézem segítségül, mondjuk nem annyira nehéz, inkább vicces művelet, kicsit néha bénázik az ember, de úgyis ügyesek lesztek! :) Fázisonként csináltam képeket, de ide csak egy képet lehet feltölteni, így én a végeredményt töltöttem fel. " ArcKönyv" oldalamon a képek publikusak, illetve ha kéri valaki, szívesen elküldöm neki külön email címre. Szóval, amint kész a csontozás, mindenhol megtöltöm, hasát, combját, szárnyát, ahol van hely, szép buci lesz, összekötöm a csirkét, mellé a maradék tölteléket, gombócban, vagy ki hogy szereti, s mehet a sütőbe gázsütő 200 C-ra, másfél óra, majd 260 C-ra fél óra, közben rendszeresen locsolgatjuk a zsiradékkal, hogy szép piros-ropogósra süljön :).  A végén a töltött csirkéhez töltelékgombócokat, rizst és savanyúságot tálaltam. A sütési idő változhat sütőnként, ezt vegyétek figyelembe.  Jó étvágyat! :)

Hozzávalók

Töltelék

Csirke kicsontozása

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?