r
Nosalty Logó

Töltött-rántott gombafejek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Töltött-rántott gombafejek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

töltelék

panírozás

sütés

Összesen 1103 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

töltelék

panírozás

sütés

Összesen 4408 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

töltelék

panírozás

sütés

Összesen 197 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1103 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6072.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    2181 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8662 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1976 micro
  • Kolin:
    1105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8457 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2415 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    3359 micro
Összesen 4408 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

töltelék

panírozás

sütés

Elkészítés

töltelék

  1. Kevés olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, fűszerezzük, sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel, majd a zsírjára sütjük.
  2. Ezután belerakjuk az elkapart májat, és kevergetve, pár perc alatt elkészítjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  3. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsemléket, a darab nyers tojást, jól eldolgozzuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
  4. A tölteni való gombák szárát óvatosan kitörjük, majd a helyére egy jó adag tölteléket teszünk úgy, hogy kicsit ki is gömbölyödjön, majd kissé rá is nyomkodjuk.
  5. Ezután a szokásos módon panírozzuk, liszt-tojás-morzsa, végül bő, mérsékelten meleg olajban megsütjük őket, a felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk róla. Ízlés szerint majonézzel, tartármártással stb. tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4365
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött-rántott gombafejek
Katharosz 498 recept

Ez egy nagyon régi receptem, amikor töltött csirkét vagy töltött oldalast készítek, általában marad a töltelékből, ekkor szoktam hasznosítani ily módon. Nagyon finom, ízletes étel kerekedik belőle, önállóan is megállja a helyét.

Hozzávalók

töltelék

panírozás

sütés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek