r
Nosalty Logó

Töltött patisszon Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Töltött patisszon Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 344 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 686 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4573 micro
Összesen 344 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    725 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9147 micro
Összesen 686 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patisszon héját nem kevés munkával lefarigcsáljuk. Kivágjuk a tetejét, és kivájjuk a belét, amennyire csak tudjuk, vigyázva, hogy a falát meg ne sértsük. Bő, enyhén sós, lobogó forró vízben, amibe egy kanál ecetet is teszünk, 5 percig főzzük, lecsorgatjuk fejre állítva.
  2. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a darált pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, és kavargatva gyakorlatilag készre pirítgatjuk. Megízesítjük reszelt citromhéjjal, és belecsorgatjuk citrom levének kb. a felét. Ez ízlés kérdése, hogy mennyire domináljon benne a citrom.
  3. Egy fedeles jénait kikenünk egy kevéske olajjal, belerakjuk a kivájt, megabált patisszont. Jó szorosan megtömködjük a húsos raguval. Egy pici olajat csorgatunk a patisszonra, aláöntünk 1-2 kanál vizet, lefedjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, a végén levesszük pár percre a fedelét, hogy színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3577
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött patisszon Pogácsa konyhájából
Pogácsa 381 recept

A szomszédasszonyomtól kaptam egy szép, friss patisszont. A neten találtam több töltött patisszon receptet, ezeket összevariálva született ez a finom ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek