r
Nosalty Logó

Töltött paprika Konyhatündérkétől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Konyhatündérke
Töltött paprika Konyhatündérkétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 983 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4914 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    17258 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 983 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3968.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2277 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    899 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1594 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    861 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2453 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    4750 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    3358 micro
Összesen 4914 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2906 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk üvegesre. Mikor lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával.
  2. A rizst átmossuk, és egy nagyobb edénybe tesszük.
  3. A konzervet összetörjük, hogy ne legyenek benne nagy darabok, és összekeverjük a rizzsel. Hozzáadjuk a hagymát is a bő olajjal együtt. Sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint. Ételízesítővel is ízesítjük. Hozzáadunk összezúzott fokhagymát, mindenki a maga szájíze szerint. Az egészet jól összekeverjük.
  4. A paprikákat átmossuk, levágjuk a tetejét, és kimagozzuk.
  5. A tölteléket egyenként beletöltjük, de ne egészen tele, mert a megfőtt rizs majd úgyis kitölti.
  6. Egy nagyobb lábasba beleállítgatjuk őket szorosan, hogy ne dőljenek össze.
  7. Felöntjük vízzel, de ne lepje el a víz! A paprika tetejétől kicsit lejjebb legyen a víz szintje.
  8. Lassú tűzön főzzük. Mikor felfő, akkor adjuk a vízhez a paradicsompürét. Addig főzzük, amíg a rizs puhára nem fő.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8483
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

A gond azzal lehet, mikor a lábasba állítgatjuk a paprikákat. Hamar összedőlhet. Ügyeljünk rá, hogy mikor mind belekerült, szorosan legyenek egymás mellett. Igyekezzünk egyforma nagyságú paprikákat válogatni, hogy mikor felöntjük vízzel, kb. mindegyiket ugyanaddig lepje el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek