r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán lencsével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött padlizsán lencsével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lencséhez

A padlizsánhoz

Összesen 378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lencséhez

A padlizsánhoz

Összesen 1511 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lencséhez

A padlizsánhoz

Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2895 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2598.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    2854.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1601 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 1511 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    345 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

A lencséhez

A padlizsánhoz

Elkészítés

A lencséhez

  1. Előkészítjük a lencsét: 1 liter forrásban lévő vízbe beleöntjük a 250 g lencsét, majd lassű tűzön kb. 30 percig puhára főzzük.
  2. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag maradjon a széle. Alufóliába csomagoljuk, és 30 percre a 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  3. A felkockázott paradicsomot, lencsét, szójaszószt és a fűszereket egy tálba összekeverjük.
  4. A padlizsán darabokat ezzel megtöltjük, majd a tetejére füstölt sajtot reszelünk.
  5. A töltött padlizsánokat egy tepsibe helyezzük, és 240 fokon 10-12 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és megbarnul.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3904
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Michel Montignac - Kochen, essen und dabei abnehmen (Főzni, enni és közben fogyni) című könyvében találtam ezt a receptet. Egy kis változtatással én is elkészítettem, és a tapasztalatom: egyszerű, finom, és mivel minden hozzávalója alacsony glikémiás indexű, ezért fogyis is! :)  

Hozzávalók

A lencséhez

A padlizsánhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!