Töltött padlizsán Damilli konyhájából recept

Töltött padlizsán Damilli konyhájából
Töltött padlizsán Damilli konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű és finom étel nyárra...

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vega töltött padlizsán, rizzsel töltött padlizsán, fűszeres töltött padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és éles késsel keresztbe és hosszába bevagdossuk.
  2. Megsózzuk, és fél órára félretesszük.
  3. Ezután kinyomjuk a levét, és kivájjuk a belsejét.
  4. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk az üres padlizsánokat, és félretesszük, a maradék olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a reszelt sárgarépát.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott padlizsán belsejét és két apróra vágott paradicsomot.
  6. Pár perces pirítás után beleszórjuk a rizst (bulgurt, kuszkuszt), és ráöntjük a 2 dl forró vizet, közben sózzuk, borsozzuk.
  7. Ha a víz elpárolgott, megtöltjük a padlizsánokat.
  8. A megmaradt négy paradicsomot karikára vágjuk.
  9. Egy tepsit bekenünk olajjal, és kibéleljük a paradicsomok felével. Ráfektetjük a padlizsánokat, és betakarjuk a maradék paradicsommal.
  10. 180 fokon fél óráig süssük. Hidegen fogyasszuk, a fogyasztás előtt szórjuk rá az apróra vágott petrezselyemzöldjét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 30 557
elküldve: 30
receptkönyvben: 504
elkészítve: 19/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

welli
welli p, 2012-08-03 13:43

Köszönöm a receptet, hétvégén elkészítem. Gombás kiegészítéssel rizs helyett.

237