Töltött padlizsán 3. (vega) recept

Töltött padlizsán 3. (vega)
Töltött padlizsán 3. (vega)
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb példája annak, hogy hús nélkül is lehet nagyon finomat főzni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A készítés során a padlizsánok közepéből kivájt húst vékonyan felszeleteljük, és a cukkíni-lecsó mintájára készíthetjük el.


receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Vega töltött padlizsán, töltött padlizsán hús nélkül, főtt búzás töltött padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd ketté vágjuk és a közepüket kés segítségével eltávolítjuk, hogy kis "csónakokat" kapjunk. Kicsit megsózzuk és félretesszük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
  3. Rövid ideig fedő alatt pároljuk a pörkölt alapot, majd megfűszerezzük és belekeverjük a főtt búzát. Kevés vizet adunk hozzá, és kb. 20 percig főzzük. Figyeljünk, hogy teljesen el ne párologjon a víz, mert akkor leéghet az étel.
  4. Hozzákeverjük a rizst és kb. kétszer annyi vizet, és 5 perc alatt, lassú lángon hagyjuk párolódni.
  5. Ha langyosra hűlt, belekeverjük az apróra felkockázott mozzarellát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és az egész tojással "összefogjuk" a tölteléket.
  6. Konyhai papírtörlővel leitatjuk a só hatására a padlizsánok belsejében képződő levet, és egyesével megtöltjük.
  7. A tepsit vékonyan kiolajozzuk és sorban egymás mellé tesszük a fél padlizsánokat. Kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, és fóliával lefedve, 180 C-os sütőben kb. 30 percig inkább pároljuk, mint sütjük.
  8. Az utolsó 5 percben eltávolítjuk az alufóliát, és hagyjuk kicsit megpirulni a tetejét.
  9. Főtt burgonyával és egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 82 289
elküldve: 14
receptkönyvben: 495
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KWilde
K / KWilde h, 2011-09-12 10:21

Szombaton elkészítettem, hatalmas siker lett :)
Igaz búzám nem volt ezért gombával és szójagranulátummal helyetesítettem.
Valószínűleg többször lesz nálunk terítéken :)
El tudom képzelni vöröslencsés-paradicsomos verzióban is, mmmm

NZska
NZska v, 2011-05-08 16:54

Csak annyi a kérdésem, hogy a rizsnek elég az 5 perces párolás és a sütőben sülés/fővés, hogy puha loegyen?

zederta
ze(n)derta / zederta v, 2011-05-08 18:38

kedves NZska!
örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a receptem. a főzési időt a tetszésed szerint alakíthatod, annyi a lényeg, hogy a rizs megpárolódjon.
további jó nézelődést és sütés-főzést!
üdv,
toma

NZska
NZska v, 2011-05-08 16:52

Nekem csak hús nélkül képzelhető el a jó étel! :)

Köszi a töltött törökparadicsom-leírást, elképesztően jól néz ki!

Még ilyet, ha van, köszi! ;)

Tiamia
Tiamia h, 2011-02-07 17:32

Helló!
Köszi a receptet, tegnap elkészítettem, és nekem nagyon bejött. Igaz, én kihagytam belőle a főtt búzát, a majorannát, a petrezselyemzöldet, és a tojást is, és a sajtot pedig a tetejére reszeltem rá. Nekem külön tetszett, hogy a pörköltalapos-rizs pergősebb lett a tojás nélkül, de a tetején a sajt mégis összefogta. A sütési idő is stimmelt. Ahogy megkóstoltam, még arra sem volt időm, hogy köretet egyek hozzá, azonnal befaltam :) Valami azt súgja, gyakran fogom készíteni... Még egyszer köszi.

zederta
ze(n)derta / zederta k, 2011-02-08 09:51

kedves Tiamia!
nagyon szuper! örülök, hogy ízlett a végeredmény.
ami a főtt búzát, meg a többit illeti: nyugodtan, ízlés szerint ;-)
üdv,
toma

1650