Töltött padlizsán 2. recept

Töltött padlizsán 2.
Töltött padlizsán 2.
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban anyukám rendszeresen készítette a töltött padlizsánt ebédre. Annyira finoman készítette, hogy később, hazautazásaim alkalmával rendszeresen ezt kértem tőle. A padlizsánt nagyon szeretem, nagyon sokféle módon használható fel.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. 4mm vastag hús maradjon a héjon. A kivájt padlizsánt apró kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olívaolajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig sütjük, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé nem válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk.
  3. Egy zsemlét langyos vízbe beáztatunk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk.
  4. A padlizsánok héját, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük el. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on, alsó-felső sütési módon. A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal meghintjük és további 15-20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.
  5. Tálalhatjuk burgonyapürével is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 162 133
elküldve: 44
receptkönyvben: 1 268
elkészítve: 80/102
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ördögök öreganyja
Ördögök öreganyja Tue, 2014-01-21 15:05

Köszönöm a receptet, isteni lett! Én egy kis füstölt sajttal is megszórtam és így a m ízvilágunk lett. 4 éves fiam nem esett tőle hanyatt, de pitába töltve neki is csúszott :)

m.gaby
Gabriella / m.gaby Wed, 2012-06-06 18:22

Ha dupla adagot csinálok belőle, akkor belemehet még egy tojás? nem lesz sok bele? :)

Köszi előre is!

libaláb
libaláb Sat, 2012-03-03 10:26

Finom lett. A fogyókúra miatt ugyan csirkehúst használtam, szerencsére ez nem rontott a végeredményen.

fonicia
fonicia Thu, 2011-10-20 13:29

Sziasztok!
Ma megsütöttem a receptet és anyukám azt mondta hogy isteni!A család többi tagjának is nagyon izlett, pont jó az arány mindenből és könnyű elkészíteni.
Beácska köszönöm a receptet, mentettem!!

Davidanyu
Davidanyu Mon, 2010-11-29 17:58

Elkészítettük és a kicsi fiam nagy kedvence lett.:) Köszönjük!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 14:54

Elkészítettem, nagyon, de nagyon finom. Holnap ez lesz az ebéd, kiváncsi vagyok a férjemnek hogy fog ízleni :)

gyuszika50
gyuszika50 Thu, 2010-08-19 14:01

A bárány máját meg kell darálni majd tejbe áztatott zsemlével össze kell keverni,hozzáadni egy tojást,majd a mennyiségtől függően két,vagy több főtt tojást belereszelünk a masszába,utána sóval borssal petrezselyem zöldel és egy kevés majorannával jól összedolgozzuk. Vékony késsel a bárány borbájáról fellazítjuk a "húst "és a kész masszát bele tömjük.Tepsibe kevés vizet öntünk meg olajat vagy zsírt,majd fóliával letakarjuk és sütőbe tesszük ahol puhára pároljuk.Ha megpuhult eltávolítjuk a fóliát ,és a zsírral öntözgetve pirosra sütjük.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-22 13:23

A töltött padlizsán szerintem nagyon finom! :) De csirkehússal,vagy hús nélkül a legjobb :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-22 13:21

A töltött padlizsán szerintem nagyon finom! :) De csirkehússal,vagy hús nélkül a legjobb :)

aneg
Wendy / aneg Sun, 2010-07-04 10:15

Én csirkehússal készítettem és Gouda sajttal, nagyon jó lett, ez nekem a nem lehet abbahagyni padlizsán!
Wendy

whitewitch
Varga Anikó / whitewitch Fri, 2010-07-02 09:45

Szasztok!

Én pulyka húst daráltam hozzá és tettem még bele 1-1 apróra vágott paradicsomot és paradicsompaprikát. Nagyon finom lett!!!!

Beus6
Beus6 Thu, 2010-02-18 09:47

Sziasztok!
Tegnap én is elkészítettem, és ISTENI finom! Sztem a héját is meg lehet enni! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-08-06 15:36

szia
a megsütött padlizsánnak a héját is meg lehet enni? köszi :)

Beacska
Beácska / Beacska Tue, 2008-05-13 11:56

szia Petra,

Én általában sertés combot daráltatok le, de ez szerintem bárányból is finom lehet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-05-13 12:51

Szerintem is bárányból az igazi!

847