Töltött padlizsán 2. recept

1 adag
867
kcal
Töltött padlizsán 2.
Töltött padlizsán 2.
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban anyukám rendszeresen készítette a töltött padlizsánt ebédre. Annyira finoman készítette, hogy később, hazautazásaim alkalmával rendszeresen ezt kértem tőle. A padlizsánt nagyon szeretem, nagyon sokféle módon használható fel.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. 4mm vastag hús maradjon a héjon. A kivájt padlizsánt apró kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olívaolajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig sütjük, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé nem válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk.
  3. Egy zsemlét langyos vízbe beáztatunk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk.
  4. A padlizsánok héját, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük el. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on, alsó-felső sütési módon. A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal meghintjük és további 15-20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.
  5. Tálalhatjuk burgonyapürével is.

statisztika

beküldve:
nézettség: 111 677
elküldve: 41
receptkönyben: 1 097
elkészítve: 46/69
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (21)

Ördögök öreganyja
Ördögök öreganyjak, 2014-01-21 16:05

Köszönöm a receptet, isteni lett! Én egy kis füstölt sajttal is megszórtam és így a m ízvilágunk lett. 4 éves fiam nem esett tőle hanyatt, de pitába töltve neki is csúszott :)

m.gaby
m.gabysze, 2012-06-06 19:22

Ha dupla adagot csinálok belőle, akkor belemehet még egy tojás? nem lesz sok bele? :)

Köszi előre is!

libaláb
libalábszo, 2012-03-03 11:26

Finom lett. A fogyókúra miatt ugyan csirkehúst használtam, szerencsére ez nem rontott a végeredményen.

fonicia
foniciacs, 2011-10-20 14:29

Sziasztok!
Ma megsütöttem a receptet és anyukám azt mondta hogy isteni!A család többi tagjának is nagyon izlett, pont jó az arány mindenből és könnyű elkészíteni.
Beácska köszönöm a receptet, mentettem!!

Davidanyu
Davidanyuh, 2010-11-29 18:58

Elkészítettük és a kicsi fiam nagy kedvence lett.:) Köszönjük!:)

Solya#
Solya#h, 2010-11-29 15:54

Elkészítettem, nagyon, de nagyon finom. Holnap ez lesz az ebéd, kiváncsi vagyok a férjemnek hogy fog ízleni :)

gyuszika50
gyuszika50cs, 2010-08-19 15:01

A bárány máját meg kell darálni majd tejbe áztatott zsemlével össze kell keverni,hozzáadni egy tojást,majd a mennyiségtől függően két,vagy több főtt tojást belereszelünk a masszába,utána sóval borssal petrezselyem zöldel és egy kevés majorannával jól összedolgozzuk. Vékony késsel a bárány borbájáról fellazítjuk a "húst "és a kész masszát bele tömjük.Tepsibe kevés vizet öntünk meg olajat vagy zsírt,majd fóliával letakarjuk és sütőbe tesszük ahol puhára pároljuk.Ha megpuhult eltávolítjuk a fóliát ,és a zsírral öntözgetve pirosra sütjük.

Applegirl
Applegirlcs, 2010-07-22 14:23

A töltött padlizsán szerintem nagyon finom! :) De csirkehússal,vagy hús nélkül a legjobb :)

Applegirl
Applegirlcs, 2010-07-22 14:21

A töltött padlizsán szerintem nagyon finom! :) De csirkehússal,vagy hús nélkül a legjobb :)

aneg
anegv, 2010-07-04 11:15

Én csirkehússal készítettem és Gouda sajttal, nagyon jó lett, ez nekem a nem lehet abbahagyni padlizsán!
Wendy

whitewitch
whitewitchp, 2010-07-02 10:45

Szasztok!

Én pulyka húst daráltam hozzá és tettem még bele 1-1 apróra vágott paradicsomot és paradicsompaprikát. Nagyon finom lett!!!!

Beus6
Beus6cs, 2010-02-18 10:47

Sziasztok!
Tegnap én is elkészítettem, és ISTENI finom! Sztem a héját is meg lehet enni! :)

Julia23
Julia23cs, 2009-08-06 16:36

szia
a megsütött padlizsánnak a héját is meg lehet enni? köszi :)

Beacska
Beacskacs, 2009-08-06 18:30

szia,

van aki meg szokta enni, én általában csak a húsát fogyasztom.
üdv. Bea

petra
petrak, 2008-05-13 13:49

köszi, bárányra még sosem gondoltam, de jó ötletnek tűnik!

Beacska
Beacskak, 2008-05-13 12:56

szia Petra,

Én általában sertés combot daráltatok le, de ez szerintem bárányból is finom lehet.

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
867