A burgonyás tészta receptje Horváth Ilonától származik. Egy másik szakácskönyvben találtam a töltelék ötletét, meg milyen alakú legyen. Szaloncukor akarna lenni szegény, de nem valami jól sikerült, ezért is adtam neki a töltött nudli nevet. Kicsit át kellett alakítanom a tölteléket, mert eredetileg aszalt alma meg alma lekvár volt benne, és nekem az nem volt. A forgatáshoz pedig csak vajat kellene használni, de akkor mi lett volna a fél narancs héjával? Az áfonyát már csak azért adtam hozzá, hogy karácsonyi hangulatú legyen, de az édeskés töltelékhez jól illik a kissé fanyar íze.
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. január 14-én kiemeltük cikkünkben: 11 csábító derelye és nudli vegyesen
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
nagyon finom, sikerem volt vele, köszönöm.:)
Éva-Anyóca
De, jo! Kedves egeszsegetekre!
udv:witch
Tökéletes recept! Kár, hogy nincs sütőtökszezon. :) De talán jó lesz répából is például. Köszi, nagyon ötletes!
Orulok, hogy tetszik! Sutotok helyett edesburgonyat lehet hasznalni, nagyon
hasonlit az ize hozza. A receptet nagyon szivesen!
udv:witch
Nagyon jó ötlet, köszönöm. :-o
Igazan nincs mit.*+*