Töltött nudli recept

Töltött nudli
Töltött nudli
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyás tészta receptje Horváth Ilonától származik. Egy másik szakácskönyvben találtam a töltelék ötletét, meg milyen alakú legyen. Szaloncukor akarna lenni szegény, de nem valami jól sikerült, ezért is adtam neki a töltött nudli nevet. Kicsit át kellett alakítanom a tölteléket, mert eredetileg aszalt alma meg alma lekvár volt benne, és nekem az nem volt. A forgatáshoz pedig csak vajat kellene használni, de akkor mi lett volna a fél narancs héjával? Az áfonyát már csak azért adtam hozzá, hogy karácsonyi hangulatú legyen, de az édeskés töltelékhez jól illik a kissé fanyar íze.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Egyszerre több sütőtököt megsütöttem és a húsát adagokra elosztva lefagyasztottam. Így ha találok kedvemre való receptet, nem kell mindig sütögetni.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: tészta
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szaloncukor alakú töltött tészta, burgonyás tészta sütőtökös töltelékkel, sütőtökkel töltött nudli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük vagy megsütjük, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjuk és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, kinyújtjuk vékonyra. Derelyemetszővel kb. 7x15 cm téglalapokra vágjuk. 
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, egy szűk evőkanálnyit rakunk mindegyik téglalap közepére. Feltekerjük henger alakúra, a tésztát kicsit megvizezve összenyomkodjuk, a két végét megfogva megcsavarjuk.
  3. Forró, sós vízben kifőzzük (egyszerre csak néhány darabot rakjunk a fazékba), szűrőkanállal kiszedjük a vajazott tepsire.
  4. Megolvasztjuk az 5 dkg vajat, a tűzről levéve elkeverjük benne a mézet, a reszelt narancshéjat meg az afonyat. Óvatosan összeforgatjuk a kifőzött nudlival.
  5. Ha marad másnapra, egy serpenyőben, közepes lángon kicsit megpirítjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 397
elküldve: 4
receptkönyvben: 111
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
684 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emőci
Emőci szo, 2013-07-27 09:52

Tökéletes recept! Kár, hogy nincs sütőtökszezon. :) De talán jó lesz répából is például. Köszi, nagyon ötletes!

witch
witch / witch szo, 2013-07-27 12:19

Orulok, hogy tetszik! Sutotok helyett edesburgonyat lehet hasznalni, nagyon
hasonlit az ize hozza. A receptet nagyon szivesen!
udv:witch

554