r
Nosalty Logó

Töltött nudli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Töltött nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    1459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7223 micro
  • β-crypt
    5836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 2195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük vagy megsütjük, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjuk és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, kinyújtjuk vékonyra. Derelyemetszővel kb. 7x15 cm téglalapokra vágjuk.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, egy szűk evőkanálnyit rakunk mindegyik téglalap közepére. Feltekerjük henger alakúra, a tésztát kicsit megvizezve összenyomkodjuk, a két végét megfogva megcsavarjuk.
  3. Forró, sós vízben kifőzzük (egyszerre csak néhány darabot rakjunk a fazékba), szűrőkanállal kiszedjük a vajazott tepsire.
  4. Megolvasztjuk az 5 dkg vajat, a tűzről levéve elkeverjük benne a mézet, a reszelt narancshéjat meg az afonyat. Óvatosan összeforgatjuk a kifőzött nudlival.
  5. Ha marad másnapra, egy serpenyőben, közepes lángon kicsit megpirítjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14942
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Ajánló

Egyszerre több sütőtököt megsütöttem és a húsát adagokra elosztva lefagyasztottam. Így ha találok kedvemre való receptet, nem kell mindig sütögetni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyás tészta receptje Horváth Ilonától származik. Egy másik szakácskönyvben találtam a töltelék ötletét, meg milyen alakú legyen. Szaloncukor akarna lenni szegény, de nem valami jól sikerült, ezért is adtam neki a töltött nudli nevet. Kicsit át kellett alakítanom a tölteléket, mert eredetileg aszalt alma meg alma lekvár volt benne, és nekem az nem volt. A forgatáshoz pedig csak vajat kellene használni, de akkor mi lett volna a fél narancs héjával? Az áfonyát már csak azért adtam hozzá, hogy karácsonyi hangulatú legyen, de az édeskés töltelékhez jól illik a kissé fanyar íze.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?