r
Nosalty Logó

Töltött káposzta füstölt oldalassal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Yoco-fater
Töltött káposzta füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5439.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    4114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 928 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21758.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    3333 mg
  • Nátrium
    16455 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2824.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    474 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4865 micro
Összesen 3710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészületek: A füstölt oldalasokat feltesszük főni, amikor felforrt, leöntjük róla a vizet (megszabadulunk a só nagy részétől), hideg vízzel felöntjük, és forrásig főzzük, majd hagyjuk hűlni a vízben. A rizst is megfőzzük, és hagyjuk picit hűlni. Közben a vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a fokhagymával is így teszünk. Az oldalast 6 szeletre vágjuk.
  2. Töltelék: összekeverjük a darált húst a rizzsel, 5 tk őrölt paprikával, 2 tk majorannával, 2 tk feketeborssal, a tojással, egy fél fej hagymával és a fej fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, ételízesítővel megszórjuk.
  3. Ágyazás: A káposztát és a maradék hagymát 3 részre osztjuk. A kukta aljában elhelyezzük a káposzta harmadát, szórunk rá hagymát, majd egy púpozott evőkanál lisztet és egy tk paprikát.
  4. A káposztalevelek középső vastag erét kivágjuk, majd egy tojásnyi adag tölteléket csomagolunk bele. Az így elkészített csomagocskákat a korábban elkészített káposztaágyra helyezzük szorosan egymás mellé.
  5. Az első réteg töltelékre rápakoljuk a füstölt oldalas felét, majd káposztát, hagymát, lisztet, paprikát szórunk rá, a következő és egyben utolsó réteg tölteléket szintén oldalassal, káposztával, hagymával liszttel és pirospaprikával zárjuk.
  6. Az így elkészített „rakományt” felöntjük azzal a lével, amiben az oldalasokat főztük úgy, hogy kb. ellepje.
  7. Nagy lángon addig főzzük, míg forrni nem kezd, ekkor rátesszük a kukta fedelét, amikor a szelep szisszenni kezd, takarék lángra tesszük, és innentől számolva kb. 60 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14789
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta füstölt oldalassal
Yoco-fater 4 recept

Édesanyám receptje alapján készítettem ezt az ételt. Házi pirospaprikával, őseim által készített savanyú káposztából, házi füstölt oldalasból. A jó alapanyag a finom étel alapfeltétele. :) Köszönöm nekik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?