r
Nosalty Logó

Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 513 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 2568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 134 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2422.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 513 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12111 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    7858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    4645 micro
Összesen 2568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kiklopfolt csirkemellszeleteket megszórjuk vegetával és bazsalikommal. Ráfektetünk 1 szelet tarját, 1 szelet csemege karajt, közepére helyezzük a sajtszeletet. Amennyire tudjuk, szorosan feltekerjük. Az alját összetűzzük.
  2. Közepesen forró olajban, mindkét oldalát megsütjük.
  3. Kiolajozott hőálló tálban sorba rakjuk a tekercseket.
  4. Egy serpenyőbe 2 ek olajat öntünk, beletesszük a cukkíni és a zöldpaprika kockákat, enyhén sózzuk, párszor átforgatjuk.
  5. Egy tálban összekeverjük a Bolognai alapot a vízzel, a ketchuppal, a cukorral, sóval. Ráöntjük a párolt zöldségre, felforraljuk. Meglocsoljuk vele a hústekercseket.
  6. Sütőbe toljuk, megsütjük.
  7. Frissen, forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12347
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Ajánló

Köretként én Tejszínes-baconos krumplit készítettem el hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval
Olaszné Anci 191 recept

A kislányom Szegeden dolgozik és néha betér egy-egy vendéglőbe, hogy megkóstolhasson valami új ételt. A fenti recept is így került hozzám. Ő elkészítette íz alapján a családjának, és mivel nekik ízlett, elmesélte nekem a történetet. Így én is kipróbálhattam. Nálunk is ízlett mindenkinek.  

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?