Töltött gomba lilahagyma-ágyon recept

Töltött gomba lilahagyma-ágyon
Töltött gomba lilahagyma-ágyon
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint a legtöbb ételt, így a töltött gombát is elsőre édesanyám készítette el számunkra, ám nála a töltelékbe a darált húson és a gomba szárán kívül nem túl sok minden került bele (persze némi fűszerrel), ami ugyan finom dolog így is, ám a párommal továbbgondoltuk eme ételben rejlő lehetőségeket, és kitaláltunk egy sajátos töltöttgomba-receptet, amit hagymaágyra fektetve sütünk ki.

Több alkalommal is elkészítettük már, és mindig próbáljuk tökéletesebbé tenni, és optimalizálni az ízek harmóniáját. Remélem, másoknak is elnyeri majd tetszését. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Szinte bármilyen sült hús mellé tudom ajánlani, legyen az egy egyszerű rántott hús, egészben sült liba vagy akár egy csodás kacsacomb.  Jó étvágyat!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kecskesajtos gomba töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákból távolítsuk el a szárat.
  2. Az eltávolított szárrészt vágjuk össze minél kisebb darabokra, majd a többi hozzávalóval együttesen (kivéve hagymák és kecskesajt) keverjük ki a tölteléket, ám a bazsalikommal csínján bánjunk, mivel eme csodás fűszer hajlamos leuralni az egész ételt.
  3. Ezek után egy magasabb oldalú, kacsazsírral jól megkent tepsibe terítsük szét először a vastagon karikára szelt lila hagymát, majd helyezzük rá a gombafejeket úgy, hogy stabilan álljanak a hagymaágyon, és töltsük meg őket az előző lépésben kikevert masszával. Nem baj, ha a töltelék púposan áll a gombában, sütés közben valamennyire úgy is össze fog esni. Ezt követően egy-egy vékony szelet kecskesajtot teszünk minden gomba tetejére, ami gyönyörűen rá fog pirulni az ételünkre. A tepsit takarjuk le alufóliával, majd a 180-200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
  4. 20-25 perc sütés után vegyük le az alufóliát, és pár perc alatt pirítsuk meg ételünket. Ne ijedjünk meg attól, ha a hagyma tocsog a lében, mert a nagyon finom szaft teljes mértékben illik a gombánkhoz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 2 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Motörheader

Mióta szakács: 2017.11.20.
1 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468