r
Nosalty Logó

Töltött felfújt krumplik

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zuzuka
Töltött felfújt krumplik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat kefével megtisztítjuk, és villával lyukakat szúrunk a héjába. Tepsibe helyezzük őket és bekenjük az olajjal. Kb. 1 órán keresztül sütjük 190 fokon, amíg a héja ropogós lesz, és egy villát beleszúrva a krumpli belseje puha lesz.
  2. Közben az apróra vágott hagymát kb. 8-10 perc alatt a vajon megdinszteljük.
  3. A megsült krumplikat félbevágjuk, a puha közepüket a hagymára kikaparjuk. A héjakra vigyázunk, hogy egészben maradjanak, mert ebbe fogjuk utána visszatölteni a krumplit.
  4. A hagymát, krumplit egy kis vajjal és ízlés szerint fűszerekkel összedolgozzuk. A sajt nagy részét is belekeverjük, csak a tetejükre hagyunk egy keveset. Az így elkészített masszát visszatöltjük a krumplihéjakba, a tetejükre egy kevés sajtot szórunk, és visszahelyezzük a tepsire őket.
  5. A megtöltött krumplikat kb. 10 percre visszatesszük sütőbe egy kicsit magasabb hőfokon (kb. 200 fok), és ráolvasztjuk a sajtot a tetejükre. Egyből tálaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 980
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Ajánló

A krumplik kikaparásához fagyis kanalat használtam, amivel sokkal egyszerűbb volt a krumplit a héjából kikaparni, mint egy evőkanállal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött felfújt krumplik
Zuzuka 5 recept

Nem bonyolult, a sütési időt leszámítva nem is túl időigényes, viszont látványos és vendégváráshoz is ideális, mert elő lehet készíteni, és csak a sütőbe betenni egy pár percre tálalás előtt. Nekem a legjobban az jött be, hogy a fűszerekkel vagy a sajttal variálva a húshoz lehet igazítani a köretet. A képen például magyaros tejszínes csirkével tálaltam, ezért beleszórtam egy kis pirospaprikát is készítés közben, hogy jobban harmonizáljon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek