r
Nosalty Logó

Töltött fehér padlizsán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Töltött fehér padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1041 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 1041 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1130 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot kifilézzük, ledaráljuk.
  2. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk hosszában, és kanállal kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy csak fél cm-es hús maradjon. A kivájt belsejét felkockázzuk.
  3. Hasonló méretűre felkockázzuk a barna csiperkét. Felvágjuk a zöldbabot, csíkokra vágjuk az aszalt paradicsomot.
  4. Az olajat felhevítjük, megpirítjuk rajta a félfőre vágott kis fej lilahagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a darált húst, amit addig pirítunk, míg a színe megváltozik.
  5. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, fűszerezzük, és kb. 4-5 perc alatt összepirítjuk őket. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor hozzákeverünk egy nyers tojást.
  6. A kivájt padlizsánokat tepsibe tesszük, és megtöltjük a raguval, 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percig sütjük.
  7. 20 perc eltelte után levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt parmezánt, és megpirítjuk a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2347
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött fehér padlizsán
Évi néni 1830 recept

Elindultam a piacra lila krumplit venni. Vettem azt is, de mellette finom fehér padlizsánt. Az árus biztosította, hogy jobban egyben marad sütésnél, mint lila komája. Így is volt. Mellé a már régebben elkészített sajtos tésztát készítettem köretnek, - persze kolbász nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek