Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival) recept

megosztás
0
Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)
Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)
180 perc / előkészület: 40 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Egy kollégám ajánlotta, azóta rendszeresen készítem.
 Igen ízletes étek!

hozzávalók / 8 adag

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

ezt olvastad már?

ajánlat

 A krumplit csak tálaláskor sózzuk!
 Ha valaki szereti, egy kis ketchuppal meg lehet bolondítani.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

stefánia vagdalt másképp, sajttal-baconnel-paprikával-tojással töltött fasírt
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. 8 db tojást keményre főzünk, és megpucolunk.
  2. A darált húsba beletesszük a megmaradt 2 db nyers tojást, a fűszerkeveréket, az őrölt paprikát, az  áztatott zsemlét, a reszelt fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  3. A krumplit alaposan megmossuk, és közepes vastagságú gerezdekre vágjuk, egy krumplit 4-6 részre (ne hámozzuk!).
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kis olajjal bekenjük, rátesszük a krumplit, megszórjuk olajjal, és egy kis őrölt borssal. 160 fokon, légkeveréssel 30-40 perc alatt készre sütjük.
  5. A fasírtnak kikenjük a tepsit margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával. Egy kis fasírtot elterítünk a tepsi aljára, ráteszünk egy réteg sajtot, egy réteg bacont,  sorba a tojásokat, mellé a csíkokra vágott paprikát.  A tojás tetejére egy réteg sajt, rá a paprika és a bacon. A maradék hússal  betakarjuk, és olyan halmot készítünk, hogy ne "lógjon ki" semmi  a töltelékből. A tetejét szórjuk meg egy kis morzsával.
  6. A fasírtot süssük fóliával letakarva 160 fokon 80 percig  alsó sütéssel, majd fólia nélkül 180 fokon 20 percig alsó-felső sütéssel, szép aranybarnára.

  • tepsi mérete: 40/30/6 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 687
elküldve: 6
receptkönyben: 193
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho p, 2012-09-28 13:05

Szoktam a tojás köré gyömöszölni házi juhtúrót is. Még finomabb lesz.

Sancho
Sancho p, 2012-09-28 16:56

Sőt, annál finomabb. Csak jól be kell ültetni a hús közé, hogy ne tudjon megszökni a túró. Szokása.

grandma
Bloemcake / grandma p, 2010-07-23 13:56

Tegnap elkeszitettem ugy, hogy alura raktam a krumplit es 1 paprikat meg hagymat belekevertem. Raraktam a fasirtott aminek a tetejet beboritottam a maradek szalonnaval. Meg a ferjemnek is izlett nagyon, pedig o inkabb a gomboc alaku fasirtot szereti jobban. Koszonom a receptet, nagy sikere volt !

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi k, 2010-07-13 18:04

Örülök hogy felkeltette az érdeklődésedet, szerintem nem fogsz csalódni. Eddig sikeres volt a fogattatása ahol elkészítettem, ezért is várom nagyon az újítást, és a véleményt!!

grandma
Bloemcake / grandma k, 2010-07-13 14:42

A lanyom van oda a kulonbozo husok leveben-zsirjaban sult krumplikert.
Amikor kesz lesz megirom a vegeredmenyt. Nekem a szalonna tetszik
nagyon, hogy a toltelekben van.

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi h, 2010-07-12 19:11

Hát erről fogalmam sincs!!
Szerintem ki lehetne próbálni.
A hús elég sok szaftot enged az elején, de a végére lesül.
Ha elkészíted, légyszi írd meg az erdményt!!!

733