Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival) recept

Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)
Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Egy kollégám ajánlotta, azóta rendszeresen készítem.
 Igen ízletes étek!

hozzávalók / 8 adag

 Fasírthoz:

  • 1 kg darált sertéshús (legyen benne egy kis kövérkés is, mert  különben száraz lesz)
  •  10 db tojás
  •  1 db vastag húsú kaliforniai paprika
  •  15 dkg szeletelt trappista sajt
  •  szeletelt bacon
  •  2 db zsemle
  •  2 cs fasírt fűszerkeverék
  •  2 kk őrölt csípős fűszerpaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  •  só
  • őrölt bors

Körethez:

  • 1 kg krumpli
  • egy pici olaj
  • őrölt bors

Tepsi kikenéséhez:



 

ezt olvastad már?

ajánlat

 A krumplit csak tálaláskor sózzuk!
 Ha valaki szereti, egy kis ketchuppal meg lehet bolondítani.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

stefánia vagdalt másképp, sajttal-baconnel-paprikával-tojással töltött fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 8 db tojást keményre főzünk, és megpucolunk.
  2. A darált húsba beletesszük a megmaradt 2 db nyers tojást, a fűszerkeveréket, az őrölt paprikát, az  áztatott zsemlét, a reszelt fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  3. A krumplit alaposan megmossuk, és közepes vastagságú gerezdekre vágjuk, egy krumplit 4-6 részre (ne hámozzuk!).
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kis olajjal bekenjük, rátesszük a krumplit, megszórjuk olajjal, és egy kis őrölt borssal. 160 fokon, légkeveréssel 30-40 perc alatt készre sütjük.
  5. A fasírtnak kikenjük a tepsit margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával. Egy kis fasírtot elterítünk a tepsi aljára, ráteszünk egy réteg sajtot, egy réteg bacont,  sorba a tojásokat, mellé a csíkokra vágott paprikát.  A tojás tetejére egy réteg sajt, rá a paprika és a bacon. A maradék hússal  betakarjuk, és olyan halmot készítünk, hogy ne "lógjon ki" semmi  a töltelékből. A tetejét szórjuk meg egy kis morzsával.
  6. A fasírtot süssük fóliával letakarva 160 fokon 80 percig  alsó sütéssel, majd fólia nélkül 180 fokon 20 percig alsó-felső sütéssel, szép aranybarnára.

  • tepsi mérete: 40/30/6 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 568
elküldve: 5
receptkönyben: 187
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

Hozzászólások (10)

Sancho
Sanchop, 2012-09-28 13:05

Szoktam a tojás köré gyömöszölni házi juhtúrót is. Még finomabb lesz.

Sancho
Sanchop, 2012-09-28 16:56

Sőt, annál finomabb. Csak jól be kell ültetni a hús közé, hogy ne tudjon megszökni a túró. Szokása.

grandma
grandmap, 2010-07-23 13:56

Tegnap elkeszitettem ugy, hogy alura raktam a krumplit es 1 paprikat meg hagymat belekevertem. Raraktam a fasirtott aminek a tetejet beboritottam a maradek szalonnaval. Meg a ferjemnek is izlett nagyon, pedig o inkabb a gomboc alaku fasirtot szereti jobban. Koszonom a receptet, nagy sikere volt !

Tjózsi
Tjózsik, 2010-07-13 18:04

Örülök hogy felkeltette az érdeklődésedet, szerintem nem fogsz csalódni. Eddig sikeres volt a fogattatása ahol elkészítettem, ezért is várom nagyon az újítást, és a véleményt!!

grandma
grandmak, 2010-07-13 14:42

A lanyom van oda a kulonbozo husok leveben-zsirjaban sult krumplikert.
Amikor kesz lesz megirom a vegeredmenyt. Nekem a szalonna tetszik
nagyon, hogy a toltelekben van.

Tjózsi
Tjózsih, 2010-07-12 19:11

Hát erről fogalmam sincs!!
Szerintem ki lehetne próbálni.
A hús elég sok szaftot enged az elején, de a végére lesül.
Ha elkészíted, légyszi írd meg az erdményt!!!

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.