r
Nosalty Logó

Töltött diós rózsák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Töltött diós rózsák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez

Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez

Összesen 4206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez

Összesen 313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    190.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3861 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.4 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 4206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobb kör szaggatóval kiszurkáljuk.
  5. Töltelékhez a darált diót, tejet a porcukorral elkeverjük.
  6. A köröket bevágjuk 4 felé úgy, hogy ne érjenek össze a vágások, helyet hagyva a tölteléknek. Közepébe tesszük a diós tölteléket. Felhajtjuk az egyik oldalt, hogy átölelje a tölteléket, majd a szemközti oldalt szintén, mely már az előző oldalt is átöleli, majd a másik kettőt is felhajtjuk ugyanígy.
  7. Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1515
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött diós rózsák
Salamon Csilla 1202 recept

Anyukámmal együtt készítettük :)

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek