Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából recept

Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából
Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem ezt a hidegtálat, a választék bővítése céljából. Elég szerencsés vagyok a családommal, mert majdnem mindent szeretnek, köztük a hidegkonyhai készítményeket is. A hóembert fehér vajretekből készítettem. A kalapja, a sálja, az orra sárgarépa, a gombjai és a szemei szemes borsból készültek. A seprűje egy kis fenyőág. Lapka sajtból, hópihe szaggatóval két kis hópihét is tettem a tálra, amit szintén lefényeztem a hóemberrel együtt. Ha Karácsonyra már nem, Szilveszterre még el lehet készíteni. Sok sikert hozzá, BUÉK !

hozzávalók / 5 adag

  • 1 kg sertésdagadó
  • 4 db főtt tojás
  • 2 db nyers egész tojás
  • 2 db száraz zsömle
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra kockázva
  • ízlés szerint só, őrölt bors, esetleg más fűszer
  • olaj a sütéshez, alufólia, spárga a kötözéshez
     

ajánlat

Nagyon finom bort ajánlok ízlés szerint, kinek mi a finom, Sziveszterkor pezsgőt. Mégegyszer BUÉK mindenkinek !

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

sertésdagadó töltve, töltött sertésdagadó, aszpikos töltött hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk (vigyázva, ki ne lyukadjon). Kívül-belül megsózzuk, állni hagyjuk.
  2. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a petrezselyemzöldet.
  3. A zsömléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a vöröshagymás keveréket, beleütjük a két nyers tojást, fűszerezzük és alaposan összekeverjük.
  4. A főtt tojásokat kockára vágjuk, lazán beleforgatjuk a töltelékbe.
  5. Az előkészített dagadóba töltjük, a végét bevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük. Spárgával átkötözzük, mint a szalámit. Így nagyobb az esély, hogy nem reped ki és megtartja a formáját.
  6. Tepsibe rakjuk, olajat öntünk alá és egy pohár vizet, fóliával letakarjuk (én a gázsütőm 7-es fokozatán kellett süssem másfél óráig).
  7. Majd levesszük róla a fóliát és mindkét oldalát pirosra sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki, mert nem tudjuk szépen szeletelni. Szeletelés előtt jól lehűtjük.
  8. Húslevesből készült aszpikkal 2x lefényezzük, tálra rendezzük, majd tetszés szerint megdíszítjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 689
elküldve: 0
receptkönyben: 101
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (19)

gregoreva
gregorevav, 2012-12-30 20:27

Kedves Anci!

Még csak a kis képet láttam a többi közt, amikor a hóemberkére nézve tudtam, hogy a Te alkotásod, és valami hidegtálas megoldás.:-O
Nagyban nézve, egész egyszerűen éhes tud lenni az ember az ily felséges étek láttán, holott , szerintem sokan már a hús hússal kombinációt nem igazán szeretnénk még csak hallani sem...legalábbis egy időre:-o

Anci!

Ez a csodatál felséges, nagyon finomságos lehet, és a hóemberkéd tényleg feldobja, és még szilveszterre elkészíthető.:-o

Békés, boldog új évet kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
olaszneancih, 2012-12-31 11:52

Kedves Évám !
Köszönöm, aranyos vagy, egy hirtelen ötlet volt,hogy valami télies dísz legyen rajta.
Ha már hó nincs.Készülök, mert megyünk Szilveszterezni !Puszi B.U.É.K.!Anci

gregoreva
gregorevah, 2012-12-31 21:57

Kedves Anci!

Hó nincs, kissé mínuszos az idő, és nyomatják a szomszédok a hó helyett a petárdákat,már délután öt óra óta,- a kutyánk meg benn van a melléképületben, annyira fél szegény. :-((
A gyerekeim mennek ki hozzá,sűrűn, nehogy nagyon megijedjen.:-o
Borzasztó némely ember öröme....ezek már Szent Este is nyomatták, előttünk és mellettünk lévő szomszédság,.....pedig az aztán tényleg nem az az ünnep volt, és mégis...van pénz, van petárda, ész nincs!!! Talán hoz nekik az új év?! Kívánom!!

Jó szilveszterezést és B.U.É.K Nektek is!! :-O

Éva

olaszneanci
olaszneancisze, 2013-01-02 18:45

Kedves Éva !
Megvolt a Szilveszter, két óra felé hazajöttünk, mert ebédre hívtam a gyerekeket.
Nagyon jól éreztük magunkat, az Újév első napja is remekül telt az unokákkal,
gyerekeinkkel. Nektek is B.U.É.K.!Puszi: Anci

gregoreva
gregorevasze, 2013-01-02 22:23

Kedves Anci!

Örülök, hogy a szilveszteri buli jól sikerült.:-O
Az első nap itt is nagyon jó volt, remélem, ebből talán következik, hogy jó lesz a többi is, ránk férne...:-O
Szép hetet kívánok,.....a gyerekek sajna holnap már suliba mennek.:-(((
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Editv, 2012-12-30 16:19

Ancikám, a hóembered lenyűgöző, te szobrásznak is jó lennél :)) A husid meg csodás, nagyon tetszik a főtt tojásos töltelék.
Békés, szeretetben gazdag új évet kívánok Neked!
Edit

olaszneanci
olaszneancih, 2012-12-31 11:56

Kedves Editkém !
Örülök, hogy tetszik a " hóbácsi ". A szobrászat azért egy kicsit nehezebb dolog, az nekem nem menne ! A husit jó szívvel ajánlom hidegen- melegen egyaránt finom.
Én is Nagyon Boldog, Sikerekben Gazdag Újévet kívánok szeretettel: Anci

Torma
Tormaszo, 2012-12-29 23:46

Ancikám, ez IS gyönyörū! Te, hidegtál-mester! Guszta is nagyon, és a hóember tünci! Retekbõl és répából faragtad? Gratula, Puszillak, Torma :)

olaszneanci
olaszneanciv, 2012-12-30 12:11

Kedves Torma !
Köszönöm, kedves vagy. A tünci hóember igen, retekből és répából van.
Neked is sok puszi. B.U.É.K ! Anci

Rita1971
Rita1971szo, 2012-12-29 21:00

Ancika!

Gyönyörű, mint mindig mindened! :) Szilveszterre én is ilyet készítek, már a hozzávalókat beszereztem :)

További jó sütést, főzést!

B.Ú.É.K.!

Üdv: Rita

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-12-29 21:45

Kedves Rita !
Nagyon örülök. Sok sikert kívánok és persze jó étvágyat hozzá !
B.U.É.K. neked is! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Salamon Csilla
Salamon Csillaszo, 2012-12-29 20:44

Kedves Ancika:)
Tudtam,hogy a Tiéd:))Cuki a hóemberkéd:)Nagyon ízléses a tálalás:)
Boldog Új évet kívánok és sok szépet:)
Csilla.

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-12-29 21:48

Kedves Csilla !
Kedves tőled, köszönöm szépen.
Receptekben gazdag, Boldog Újévet és jó egészséget kívánok neked a 2013-as évre:Anci

Lőrincz Éva
Lőrincz Évaszo, 2012-12-29 20:27

Kedves Anci! Mi is imádjuk ezt a fincsi kaját. Soha sem értettem, miért ilyen drága maga a dagadó, hiszen a cocának ez "csak a hasa alja". Amiért érdemes mégis elkészíteni, az az utánozhatatlan ízű töltelék, ami itt adja ki legjobban a mennyei zamatát. Nagyon jó ötletnek tartom a belekevert főtt tojásokat. Én így még nem csináltam, de természetesen ki fogom próbálni. Köszi az ötletet: Éva

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-12-29 21:54

Kedves Éva !
Tényleg nagyon fincsi ez a " csak hasa alja " hidegen-melegen egyaránt.
Nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni benne.
Sikeres próbálkozást és jó étvágyat kívánok az elkészült finomsághoz !B.U.É.K. Anci

Vass Éva
Vass Évaszo, 2012-12-29 18:30

Kedves Anci!

gyönyörű, mint minden, amit készítesz. Annyira irigykedem, hogy te ilyen szépet tudsz. Gratulálok. Szeretettel: Évi néni

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-12-29 18:35

Kedves Évinéni !
Köszönöm szépen ! Megsúgom, hogy ebben a pillanatban is sül a finom,gyönyörű
kenyerem, amit viszont neked köszönhetek !Szeretettel ölel: Anci

csikipi
csikipiszo, 2012-12-29 16:52

Szia Ancikám!
Ez nagyon finom, hasonlót én is szoktam készíteni, csak ajánlani tudom mindenkinek. A tálalás viszont számomra utánozhatatlan, és az a hóember... Gratulálok. Piroska

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-12-29 18:41

Édes Piroskám !
Olyan gyönyörűségek kerülnek ki a te kezeid közül is,amik fantasztikusan jó ízlésről árulkodnak.
A tálalásom nem utánozhatatlan, hisz nagyon is egy hullámhosszon vagyunk veled !
A hóember meg nem nagy kunszt ! Már a gyerekek is tudnak hóembert építeni.
Sok puszi és ölelés neked is. Anci

Legfrissebb cikkek

Brownie csupán két hozzávalóból
Brownie csupán két hozzávalóból
A brownie ma már népszenvedély, nemcsak Észak Amerikában, hanem itt, a mi kis országunkban is. Tudj meg mindent erről a süteményről!
Tízórai nélkül soha!
Tízórai nélkül soha!
Hajlamosak vagyunk lebecsülni a tízórai jelentőségét, ami felnőttként sem helyes, de a fejlődő gyerek-szervezet tekintetében egyenesen vétek. Lássuk, miért!
Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?