Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó Andi konyhájából

Töltött dagadó Andi konyhájából
Töltött dagadó Andi konyhájából
140 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészült életem első töltött dagadója. Kicsit félve, de nagy izgalommal és kíváncsisággal vágtam bele. Nem volt nagy a hús, ezért kevéske tölteléket állítottam össze, amibe most darált hús nem került. Mivel egyben vásároltuk a dagadót, Páromnak jutott a nemes feladat, hogy felszúrja :-)

Sajnos sütés közben történt egy kis baleset, egy pici részen kirepedt és kikukucskált a töltelék, de ez természetesen az ízén nem igazán változtatott.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni, és szépen szeletelhető.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Egyszerű töltött dagadó, sertésdagadó töltve, petrezselymes-tojásos töltött dagadó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk.
  2. 2 db tojást keményre főzünk, majd a héj eltávolítása után apróra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A megmosott és kicsit lecsöpögtetett petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
  3. Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, az összevágott tojásokat, a nyers tojásokat, a zöldlevelet, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 2 ek zsemlemorzsát is.)
  4. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat bevarrjuk, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.
  5. Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral, és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral.
  6. Melléöntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 30 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×20 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 62
össznézettség: 68 472
elküldve: 6
receptkönyvben: 168
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lakatos Aranka
Lakatos Aranka Thu, 2018-01-18 14:32

Nekem mindig kireped, mert szeretem benne a sok tölteléket és még mellé is szoktam tenni, mert a családom külön is szereti a tölteléket. Lakatos A.

947
sertésdagadó 40 dkg
kenyér 1 szelet
tojás 2 db
főtt tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
zsemlemorzsa 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
1 tk
fekete bors 0.3 kk
sertészsír 3 ek
víz 1.5 dl