Töltött dagadó 1. recept

Kalória?
Töltött dagadó 1.
Töltött dagadó 1.
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható. 
Nálunk például  hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik.
Kérjük meg a hentest, hogy szúrja fel nekünk a dagadót.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

töltött hús, gombás töltött dagadó, töltött sertés dagadó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst bedörzsöljük a grill fűszerrel és egy tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá.
  2. A gombát és a hagymát egyszerre egy  kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
  4. Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt gombát. A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.
  7. Beleteszünk egy  paprikát.
  8. A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
  9. A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 95 164
elküldve: 6
receptkönyben: 759
elkészítve: 20/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (13)

ani0228
ani0228 p, 2012-11-09 21:55

ELKÉSZITETTTEM NAGYON FINCSI VOLT.SZERETNÉK TÖLLED KÉRNI EGY CIMET AHOVA IRNÉK.

vasi-edit
vasi-edit v, 2012-01-08 14:17

Szia, tegnap ebédre elkészítettem nagyon finom és egyszerû ètel, mindenkinek nagyon ízlett. köszi a receptet.

serci
Bloemcake / serci cs, 2009-07-02 17:17

Csavarj baconba egy csirkemájat egy aszaltszilvával süsd meg, és meglátod milyen finom a máj!!

serci
Bloemcake / serci sze, 2009-06-24 23:14

Szegény édesanyám a töltelékbe tett még egy kis elkapart csirkemájat ,vagy májkrémet is,és egy csipet pirospaprikát. Én midig így csinálom ,szerintem érdemes kipróbálni!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2009-07-02 09:30

Szia! Néha én is teszek bele szárnyas májat ( nekem a máj nem tartozik a kedvenceim közé,ezért előszeretettel kihagyom) , de tényleg nagyon finom.
üdv Kiki

serci
Bloemcake / serci cs, 2009-07-02 17:13

Most vettem a hentesnél egy óriás dagadót holnap csinálom! Azért mert múltkor láttam a receptet!

29KRISZTI
Bloemcake / 29KRISZTI h, 2008-11-10 22:41

Szia!

Biztos finom az amit te írsz, de én egész máshogy csinálom és nagyon finom.
A töltelékbe darálthúst is teszek,főtt tojásokat kockáravágva és fűszerezem,mint a fasírtot.
Aztán a dagadót ketté vágom,hogy a tölteléket beletudjam rakni és bevarrom.
Utánna kívűlrőlbepácolom,mint a grillhúst és a tepsibe teszem,olajat vagy zsírt rakok alá és 1 pohár vízet és lefóliázom,amikor már belemegy a villa,leveszem a fóliát és pirosra sütöm.
Szerintem próbáljátok ki,nagyon finom!!!
:::))

Böbe
Bloemcake / Böbe szo, 2008-09-27 17:10

Kedves Kiki,
Tudnál segíteni? Nem teljesen világos, hogy a paprikát milyen formában és hová tesszük bele. Válaszod előre is köszönöm.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina szo, 2008-09-27 18:04

Szia!
Egész egyszerűen a hús mellé egyben, csak az íze kedvéért. El is lehet hagyni. Én a sültek mellé általában szoktam tenni vagy paradicsomot vagy paprikát ízesítés képpen.
kiki

Legfrissebb cikkek

Mandulás keksz Puglia tartományból
Mandulás keksz Puglia tartományból
Ahogy az útikönyvek írják, Puglia tartomány Olaszország éléskamrája. Ezt kiegészítve azt mondanám: a házi tészták és sütik Mekkája!
7 kajamítosz – ne higgy bennük!
7 kajamítosz – ne higgy bennük!
Bocs, ha egy világ omlik össze benned, mert most tudod meg: nem lehetsz füttybajnok, akármennyi sárgarépát rágcsálj is! Bár jól hangzik, de nem igaz.
1439