Töltött dagadó 1. recept

1 adag
1448
kcal
Töltött dagadó 1.
Töltött dagadó 1.
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható. 
Nálunk például  hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik.
Kérjük meg a hentest, hogy szúrja fel nekünk a dagadót.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

töltött hús, gombás töltött dagadó, töltött sertés dagadó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst bedörzsöljük a grill fűszerrel és egy tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá.
  2. A gombát és a hagymát egyszerre egy  kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
  4. Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt gombát. A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.
  7. Beleteszünk egy  paprikát.
  8. A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
  9. A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 89 518
elküldve: 5
receptkönyben: 739
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (13)

ani0228
ani0228p, 2012-11-09 20:55

ELKÉSZITETTTEM NAGYON FINCSI VOLT.SZERETNÉK TÖLLED KÉRNI EGY CIMET AHOVA IRNÉK.

vasi-edit
vasi-editv, 2012-01-08 13:17

Szia, tegnap ebédre elkészítettem nagyon finom és egyszerû ètel, mindenkinek nagyon ízlett. köszi a receptet.

serci
sercics, 2009-07-02 16:17

Csavarj baconba egy csirkemájat egy aszaltszilvával süsd meg, és meglátod milyen finom a máj!!

serci
serci sze, 2009-06-24 22:14

Szegény édesanyám a töltelékbe tett még egy kis elkapart csirkemájat ,vagy májkrémet is,és egy csipet pirospaprikát. Én midig így csinálom ,szerintem érdemes kipróbálni!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinacs, 2009-07-02 08:30

Szia! Néha én is teszek bele szárnyas májat ( nekem a máj nem tartozik a kedvenceim közé,ezért előszeretettel kihagyom) , de tényleg nagyon finom.
üdv Kiki

serci
sercics, 2009-07-02 16:13

Most vettem a hentesnél egy óriás dagadót holnap csinálom! Azért mert múltkor láttam a receptet!

29KRISZTI
29KRISZTIh, 2008-11-10 21:41

Szia!

Biztos finom az amit te írsz, de én egész máshogy csinálom és nagyon finom.
A töltelékbe darálthúst is teszek,főtt tojásokat kockáravágva és fűszerezem,mint a fasírtot.
Aztán a dagadót ketté vágom,hogy a tölteléket beletudjam rakni és bevarrom.
Utánna kívűlrőlbepácolom,mint a grillhúst és a tepsibe teszem,olajat vagy zsírt rakok alá és 1 pohár vízet és lefóliázom,amikor már belemegy a villa,leveszem a fóliát és pirosra sütöm.
Szerintem próbáljátok ki,nagyon finom!!!
:::))

Böbe
Böbeszo, 2008-09-27 16:10

Kedves Kiki,
Tudnál segíteni? Nem teljesen világos, hogy a paprikát milyen formában és hová tesszük bele. Válaszod előre is köszönöm.

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2008-09-27 17:04

Szia!
Egész egyszerűen a hús mellé egyben, csak az íze kedvéért. El is lehet hagyni. Én a sültek mellé általában szoktam tenni vagy paradicsomot vagy paprikát ízesítés képpen.
kiki

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
Dínós tál gyerekeknek
Dínós tál gyerekeknek
Minden fiúnál van egy korszak, amikor imádja a dinoszauruszokat. Biztosan sztárok leszünk a csemete szemében, ha ezt a tálat elkészítjük neki, és még sokba sem kerül! (x)
Heti menü: fűts a sütővel!
Heti menü: fűts a sütővel!
Egyre csípősebb az idő - fűteni úgyis kell, főzni szintén, miért ne intézzük a kettőt együtt? Sütőben készülő finomságokat kínálunk egész hétre!
1448