Töltött cukkini Vettisu konyhájából recept

Töltött cukkini Vettisu konyhájából
Töltött cukkini Vettisu konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy magazinban láttam meg a képet a töltött cukkiniről. Úgy döntöttem, elkészítem otthon magamnak. Fantasztikus íze van, igazán egyedi a tálalása, szem és száj ingere ez az étel. Sajnos az alapanyagok mennyiségeit körülbelül adtam meg, mivel nem mértem le a főzés során, illetve az alapanyagok mennyisége függ a cukkini átmérőjétől is, ezért kérek mindenkit, aki elkészíti ezt a receptet, hogy ezt vegye figyelembe! De ha megmarad a töltelék, az sem baj, mert kis szósszal megbolondítva tökéletes főfogás. :) Itt a cukkini szezon, főzésre fel! :)

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött zöldség, cukkini bulgurral töltve, csirkével töltött cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit, és nem hámozzuk meg! A vastagabb végénél kezdve kb. 7-8 cm magas hengereket vágunk, és kibelezzük azokat. A hengerek belső falát enyhén besózzuk, a cukkini húsát pedig 2-3 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A csirkehúst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majorannával ízesítjük, majd kevés olajon a cukkini húsával együtt készre pároljuk. Ezalatt a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel, lassú tűzön készre főzzük, majd a csirkehúshoz adjuk, és együtt készre pirítjuk őket.
  3. Végül egy hőálló tál alját kis helyen kivajazzuk, beleállítjuk a két hengert, majd megtöltjük őket a cukkinis-bulguros-csirkés keverékkel. Én a mellé esett darabkákat felszedtem, és felpúpoztam a hengerek tetejét. Leheletnyi reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 200 °C-os sütőben 20-30 percig a jénai tetejével lefedve kell megsütni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 512
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Vettisu

Mióta szakács: 2014.03.05.
3 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
A világ háziasszonyai együtt imádkoztak azért, hogy az egykori elnökfeleség veteményeskertje az új First Lady érkezésével is kiemelt figyelmet és gondozást kapjon.
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy a szükségesnél többet fogyasztunk, az élelmiszerek jelentős része pedig a szemétbe kerül.
392