Töltött cukkini Vettisu konyhájából recept

Töltött cukkini Vettisu konyhájából
Töltött cukkini Vettisu konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy magazinban láttam meg a képet a töltött cukkiniről. Úgy döntöttem, elkészítem otthon magamnak. Fantasztikus íze van, igazán egyedi a tálalása, szem és száj ingere ez az étel. Sajnos az alapanyagok mennyiségeit körülbelül adtam meg, mivel nem mértem le a főzés során, illetve az alapanyagok mennyisége függ a cukkini átmérőjétől is, ezért kérek mindenkit, aki elkészíti ezt a receptet, hogy ezt vegye figyelembe! De ha megmarad a töltelék, az sem baj, mert kis szósszal megbolondítva tökéletes főfogás. :) Itt a cukkini szezon, főzésre fel! :)

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött zöldség, cukkini bulgurral töltve, csirkével töltött cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit, és nem hámozzuk meg! A vastagabb végénél kezdve kb. 7-8 cm magas hengereket vágunk, és kibelezzük azokat. A hengerek belső falát enyhén besózzuk, a cukkini húsát pedig 2-3 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A csirkehúst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majorannával ízesítjük, majd kevés olajon a cukkini húsával együtt készre pároljuk. Ezalatt a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel, lassú tűzön készre főzzük, majd a csirkehúshoz adjuk, és együtt készre pirítjuk őket.
  3. Végül egy hőálló tál alját kis helyen kivajazzuk, beleállítjuk a két hengert, majd megtöltjük őket a cukkinis-bulguros-csirkés keverékkel. Én a mellé esett darabkákat felszedtem, és felpúpoztam a hengerek tetejét. Leheletnyi reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 200 °C-os sütőben 20-30 percig a jénai tetejével lefedve kell megsütni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 544
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Vettisu

Mióta szakács: 2014.03.05.
3 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392