r
Nosalty Logó

Töltött cukkini 7. -fetás-csirkés

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Töltött cukkini 7.  -fetás-csirkés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött cukkimihez

A tetejére

Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött cukkimihez

A tetejére

Összesen 2236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött cukkimihez

A tetejére

Összesen 99 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    4287 micro
Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1821.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    650 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    877 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1913 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    17148 micro
Összesen 2236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A töltött cukkimihez

A tetejére

Elkészítés

A töltött cukkimihez

  1. A cukkinikat hosszában kettévágjuk, karalábévájóval vagy kiskanállal kivesszük félig a belsejét.
  2. Az aljukból is vágjunk le egy vékony szeletet, hogy biztosan álljanak a tepsiben.
  3. A filézett, darált csirkemellet megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a cukkini lehulló, felaprított részeit, ezzel is átforgatjuk a serpenyőben.
  4. A tűzről lehúzva belekeverjük a tojást, fűszerezzük, és belereszeljük a fetát.
  5. A cukkiniket egy sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, belekanalazzuk a tölteléket.
  6. Tetejét bevonjuk kikevert tejföl-liszt-tojás elegyével, amit kaporral, sóval ízesítünk.
  7. Forró sütőben sütjük kb fél órát, amíg szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21257
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 20.

Ajánló

Köretnek egyszerű paradicsomsalátát ajánlanék: a felkarikázott paradicsomot olíva és citromlé 2:1 arányú keverékével öntsük le, szórjuk meg oregánóval, csipet sóval és pici cukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, könnyű előétel, meleg nyári napokon akár főétel.

Hozzávalók

A töltött cukkimihez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!