Töltött cukkini 13. -krumplis-virslis recept

Töltött cukkini 13. -krumplis-virslis
Töltött cukkini 13. -krumplis-virslis
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszédoktól kaptunk egy cukkinit, ami a kertjükben termett. Pár napig pihentettem a hűtőben, mire eldöntöttem, hogy kirántsam vagy megtöltsem. Végülis a töltött mellett döntöttem.
 

hozzávalók / 4 adag

A töltött cukkinihez

A tetejére

ajánlat

Mi fokhagymás-vajas pirítóssal ettük, de ha valaki diétázik, ez elhagyható.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis-virslis töltött cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, a magokat egy kiskanállal kiszedjük.
  2. Alufóliával fedett tepsiben 180 C-on kb. 15-20 percig elősütjük. Érdemes rácsra tenni vagy egy kis vizet önteni az aljára.
  3. 2 tojást sós vízben megfőzünk. A krumplikat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy jénai tálba tesszük. Az aljára egy kis vizet öntünk, és megpároljuk a sütőben. (De sós vízben főtt krumpli is tökéletes hozzá.)
  4. A virslit karikára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk a hagymával.
  5. Ha a krumpli puha, összetörjük villával, hozzákeverjük a maradék nyers tojást, a lisztet, sót, borsot, petrezselymet, majd a virslis hagymát is.
  6. A cukkinit megtöltjük a krumplis masszával, a tetejére karikára vágott tojást, paradicsomot és sajtot teszünk.
  7. Fólia alatt előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a tepsiről a fóliát, és további 15 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 955
elküldve: 8
receptkönyvben: 300
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

bujtoreka

Mióta szakács: 2010.08.16.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

abencsi
abencsi p, 2012-08-10 12:57

Elkészítettem, mi csak magában, pirítós nélkül ettük. De így is nagyon ízlett!!! Köszi

mchero
mchero cs, 2012-08-09 20:49

Nem tudom, hogy fért be mindenkinek ez a sokminden egyetlen cukkinibe, én csökkentettem a mennyiségeken, és így is sok maradt ki, bár nem volt túl nagy a cukkinim...
Mindenesetre ez egy jó recept, ajánlom mindenkinek! A családnak nagyon ízlett.

tn83
tn83 szo, 2013-02-23 15:05

Ezt el se tudom kepzelni en sem. :) De holnap ez lesz az ebed, igaz en is lenyegesen csökkentem a krumpli es virsli mennyiseget az egy db cukkinimhez.

bujtoreka
bujtoreka / bujtoreka p, 2012-08-10 22:36

Néha rizses-darált húsos változatot sütök. Ha marad töltelék, fasírozottat készítek belőle.

cirkumpater
cirkumpater szo, 2012-07-07 22:26

Elkészitettem, nagyon izlett a családnak, könnyű finom nyári étel... köszi a receptet!!!

Edó-ka
Edó-ka v, 2012-07-29 17:25

Köszönöm szépen a receptet! Valóban nagyon finom a fokhagymás pirítóssal! Ebben a pillanatban fogyasztottuk el vacsiként. :)))

baileyslove
baileyslove sze, 2010-12-29 01:44

Koszi a receptet. Annyit valtoztattam rajta,h a virslit nemcsak hagymaval, hanem 3 kis friss aprora vagott a zold chillivel piritottam meg. Isteni lett.
Es a fokhagymas piritos nagyon illik hozza. Megegyszer koszi. :)

bujtoreka
bujtoreka / bujtoreka sze, 2010-12-29 11:17

Igazán nincs mit, örülök, hogy megcsináltad a receptet.
Szerintem is fokhagymás pirítóssal a legfinomabb.

490