Töltött brokkolirolád recept

Töltött brokkolirolád
Töltött brokkolirolád
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet Harmathy Ildikó paradicsomos brokkolitekercs receptje szolgáltatta. Köszönet érte! :)  Ezt dolgoztam át, feleztem a brokkolimennyiséget, liszttel és egyéb fűszerekkel egészítettem ki.
Az ízvilágára az alábbi történet bizonyíték értékű (magam is meglepődtem):
éjszakára az asztalon hagytam konyharuhába csomagolva a tekercs egy darabját. Reggel vettem észre, hogy Cicánk -aki egyébként naaagyon finnyás kis lény- gondosan kicsomagolta, és meggusztálgatta :) .. láthatóan evett belőle. Még szerencse hogy csak egy kis darab volt, így ő is ki tudta járálni, hogy a maga részét elfogyassza.
Kedvesemnek is ízlett, de esetben Kenimanó volt a fő zsűri. Mivel ismerem, a gesztust, hogy megeszegette, igazi elismerésként fogadtam harag helyett :) Úgyis két brokkolit vettem - ma még egy rudat sütök!
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gombás vagy sajtos besamel kitűnően illik hozzá, de sima tejföllel meglocsolva is isteni finom :)

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkoli-piskóta sonkával és sajttal töltve, töltött brokkolitekercs, sajtos-sonkás töltött brokkolitekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk egy közepes lábasnyi vizet, 2 tk vajjal, 4 ek sóval, 2 ek cukorral. A brokkolit rózsáira szedve puhára főzzük benne, majd leszűrjük és botmixerrel pépesítjük.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy-két csepp citromlével kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a brokkolipéppel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nem kell sok, maximum 2-3 csipet só). Szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk az  1 ek lisztet (a tojástól függően, ha többet kíván meg, akkor természetesen többet). Végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot.
  4. Egy tepsibe sütőpapírt simítunk, majd eloszlatjuk benne a "brokkolis-piskóta" masszáját és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit elkezd barnulni.
  5. Közben  vékonyra szeljük a sajtot, és a sonkaszeleteket is megfelezzük hosszában, 4-5 cm-nél ne legyenek szélesebbek.
  6. Ha kész, konyharuhára borítjuk és még melegen tekercset hajtunk belőle.(Lassan, és nagyon óvatosan) Picit pihentetjük, hogy szokja a formáját :) és még jó melegen széthajtogatjuk, ráfektetjük  a sajtszeleteket, majd erre a sonkát. Ismét összetekerve visszacsomagoljuk a konyharuhába és kihűtjük. Fogyasztásig ebben tároljuk.
  7. Tejföllel, sajttal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 806
elküldve: 0
receptkönyvben: 141
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

276