r
Nosalty Logó

Töltött batyu Zoly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött batyu Zoly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4402 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9962.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    6613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 4402 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el. Az élesztőt 1 dl tejjel és a cukorral összekeverjük, és felfuttatjuk. Ez idő alatt kimérjük a többi hozzávalót. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a kenéshez), és a maradék tejet.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk azt is, és összegyúrjuk. Ha ragadna, lisztet adjunk hozzá. Mikor már nem ragad, és jól összegyúrtuk, lassanként adjuk hozzá a megolvasztott vajat, és közben folyamatosan gyúrjuk össze. Bucit formázunk, és félretesszükmeleg helyre pihenni.
  3. A töltelék: Gyakorlatilag bármiből lehet töltelék, maradék húsokból, felvágottból, bolognai alapból, de lehet édes is, az egyszerű lekvártól a mogyorókrémen át, a túróig bármi. (Én most egy virslis, sonkás alapot készítettem: Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott virslités selyemsonkát. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet ízlés szerint (én 2 csomaggal tettem bele, de kaporral is nagyon finom). Két kanál tejföl, egy kis víz, össze kell forralni, só, bors ízlés szerint. Ha nem elég sűrű, akkor kifolyhat a tésztából, ezért ha szükséges, adunk hozzá 1 ek lisztet. Hagyjuk kihűlni.
  4. Formázás: Ha megkelt a tészta, négybe vágjuk, majd mindegyiket megint négybe, tehát 16 db batyunk lesz. Gombóccá formáljuk mindet, és kinyújtjuk őket, a közepére tesszük a tölteléket, és visszahajtva sütőlapra helyezzük mindet. Általában egy tepsi elég szokott lenni.
  5. Sütés: Először 100 fokon kb 30 percig még kelesztjük, ezután a tojásfehérjével megkenjük, majd 150 fokon 10 percig sütjük, majd 200 fok körül újabb 10 pecig pirosra sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2247
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat sütöttem pizzát, amit a családom nagyon szeretett, és gondoltam egyet, abból a tésztából kisebb darabokat megtöltöttem bolognai szósszal ami megmaradt. Azóta már sok fajtát készítettem, és a tészta is átment némi változáson, de nagy kedvenc lett ez a péksüti is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?