Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött batáta

Töltött batáta
Töltött batáta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben ettem valami hasonlót, ami nagyon ízlett, így én is próbálkoztam, de kicsit továbbfejlesztve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A batátákat alaposan megmossuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
  2. Amíg sülnek, előkészítjük a tölteléket: az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és rádobjuk a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük. Amikor kész, hozzáadjuk a lecsöpögtetett babkonzervet, és krumplinyomóval kicsit áttörjük.
  3. Lereszeljük a sajtokat, és összekeverjük a krémsajttal és a tejföllel.
  4. A megsült batátákat bevágjuk - de nem vágjuk át -, és egy nagy húscsipesszel kifeszegetjük. Valamennyit kikaparunk kanállal a belsejéből, és a töltelékhez keverjük. Ezt aztán visszatöltjük a burgonyákba.
  5. A tetejére ráhalmozzuk a sajtkeveréket, és 200 fokon addig sütjük, míg a sajtszósz a tetején meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Efido

Mióta szakács: 2015.01.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött édesburgonya

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

574
édesburgonya 500 g
napraforgó olaj 1 ek
lila hagyma 1 kis db
csiperkegomba 3 közepes db
vörösbab 300 g
tömlős krémsajt 100 g
sajt 150 g
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint