Töltelék leves recept

1 adag
267
kcal
Töltelék leves
Töltelék leves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, hogy más háznál hogy van ez, de nálunk a töltött csirkéből a töltelék fogy el a leggyorsabban. Annak már se híre-se hamva, amikor a húsból még van bőven. Nyugodtan készítse el az is, aki nem szereti a májat meg a gombát, mert a lányom sem szereti. Pár évvel ezelőtt derült ki, mert valami olyan ételt főztem, amiben látható volt mindkettő és  kijelentette, hogy neki nem kell. Mondtam is, hogy ez érdekes, mert a tölteléket csak úgy tömi magába. Na akkor aztán meglepődött. Lehet, hogy ugyanaz történt, mint amikor paradicsomos tésztát készítek, és ha jönnek az osztálytársai, barátai, akkor alaposan le kell turmixoljam, hogy ne lássák, mit esznek. Ezzel a levessel pedig azért párosítottam össze, mert gyors, egyszerű és a színei miatt is. Én egy kevés kurkumát is szoktam belerakni, mert úgy hallottam, ha borssal együtt van egy ételben, úgy fejti ki a legjobban jótékony hatását. Ha nincs időnk a töltelékkel vacakolni, nyugodtan főzhetünk bele tortellinit. A paradicsommal egyszerre rakjuk bele, 20-25 dkg-ot.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A leveshez

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves májas töltelékkel, májas leves, töltelékes leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk.
  2. A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően ledaráljuk. Végül az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk.
  3. Egy nagy fazékban vizet rakunk fel főni. Frissentartó fóliára 3-4 mérőkanálnyi tölteléket rakunk, feltekerjük, két végét összecsavarjuk, aláhajtjuk. Egy alufóliadarabra rakjuk, amivel légmentesen lezárjuk. Megismételjük a többi töltelékkel. Forrásban lévő vízbe rakjuk, újraforrástól számított 30 percig, kis lángon főzzük.
  4. Amíg a töltelék elkészül, megfőzzük a levest. Közepes lángon felhevítjük az olajat, a hagymát meg a répát 6-7 percig főzzük, néha megkeverve. Hozzáadjuk a fokhagymát, amivel 1 percig kevergetjük.
  5. Beleöntjük a cukkinit, felöntjük 2-2,5 l vízzel vagy zöldség alaplével, felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 3 percig főzzük, végül hozzáadjuk a paradicsomot, amivel további 5 percig főzzük.
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 881
elküldve: 0
receptkönyben: 126
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
543 recept

Hozzászólások (2)

witch
witchcs, 2012-04-05 13:29

Kedves WhiteMagic!
Orulok, hogy tetszik! Igen, jol gondolod, az ize hasonlit a kenomajashoz.
A parom szendvicset keszitett belole, mert ebbol harom kb. 20 cm-es rud
lesz, ugyhogy van belole boven.
udv:witch

WhiteMagic
WhiteMagicsze, 2012-04-04 19:47

Kedves Witch!
Felkeltette az érdeklődésemet ez a leves. Nagyon tetszik a tölteléke. Cukkiniből még levest sosem csináltam, de ezt szívesen kipróbálom. A töltelék elkészítve kenőmájasnak is elmegy? Vagy rosszul gondolom?
Üdv, WM

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
267