r
Nosalty Logó

Tolófánk gyűrűk citromos cukormázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Tolófánk gyűrűk citromos cukormázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 4216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    324.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2107 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is ebből az adagból kb. 35 db fánk lesz. Ennek megfelelően sütőpapírt kb. 10x10 cm-es darabokra vágunk, és megvajazzuk őket.
  2. A vizet lábosban felforraljuk, beletesszük a margarint, és ha felolvadt, lehúzzuk a tűzről. A lisztet és étkezési keményítőt beleszitáljuk.
  3. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett kb. 1 percig főzzük, amíg egységes masszává áll össze a tészta. Akkor jó, ha elválik a lábos falától. Áttesszük egy tálba, és hűlni hagyjuk.
  4. Robotgéppel beledolgozzuk a cukrot és a vaníliáscukrot. Öt tojást egyenként(!) jó alaposan beledolgozunk a masszába.
  5. A hatodik tojást felverjük, és csak annyit keverünk a tésztába, hogy fényesen csillogjon, és ne folyjon le a kanálról. A sütőport a teljesen kihűlt tésztába keverjük bele.
  6. Serpenyőben vagy lábosban felforrósítjuk az olajat.
  7. A tésztát adagonként csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a sütőpapírra gyűrűformát nyomunk belőle.
  8. A sütőpapírt egyik sarkánál fogva óvatosan a forró olajba mártjuk, így leválasztjuk róla a tésztát. Mindkét oldalon aranysárgára sütjük (1-1 perc!). Szűrőkanállal kiszedjük, konyhai törlőpapírra szedve hűlni hagyjuk.
  9. A mázhoz a porcukrot citromlével és annyi meleg vízzel keverjük össze, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk. Ecsettel a fánkra kenjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2911
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

A tolófánk tulajonképpen csak egy egyenes tésztacsíkot jelent, amit belenyomunk a forró olajba. Ez a változat jóval macerásabb, viszont annál különlegesebb. Az égetett tészta a kettős hőhatás (főzés és sütés) miatt kapta a nevét. Elsősorban fánkokat készítenek belőle. Fontos, hogy a tojásokat egyenként dolgozzuk bele a langyosra hűlt tésztába, és jó alaposan keverjük ki. A sütőport pedig a teljesen kihűlt tésztába szabad beledolgozni, mert ha még melegen vagy langyosan adnánk hozzá, a sütőpor térfogatnövelő ereje túl hamar érvényesülne.

Receptkategóriák

Az első fánkom. :) Bár nem vagyok oda a fánkért, kedvenc süteményes könyvecskémet nézegetve megtetszett ez a fajtája. Égetett tésztát sem csináltam még soha, úgyhogy ez dupla kihívás volt. Bevallom, meg is küzdöttem vele. :) Végül törekvéseimet siker koronázta, és az eredménynek 10 perc után hűlt helyét se leltük. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek