Tökös pompos recept

Tökös pompos
Tökös pompos
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jól ismert Töki pompos őszi változata, azaz sütőtökkel felturbózva. Finom és laktató finomság! :)

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Feltét

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: lángos
szezon: ősz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőtökös kenyérlángos, tökös lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben keverjük el a kiskanálnyi cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Tíz percet rakjuk félre, és hagyjuk felhabosodni, felfutni.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, és keverjük össze a sikérrel, a sóval, borssal és a majoránnával. Ezután tegyük bele a nedves hozzávalókat is, azaz a szobahőmérsékletű egész tojást és a felfutott élesztős vizet.
  3. Eközben a tejfölbe reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, és borsozzuk. Kenjük le vele a másodjára megkelt tészta felületét, és pakoljuk rá a feltétet.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt süssük készre. Friss salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 4 592
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529