Tökmagos pogácsa Napfény és fűszertől recept

Tökmagos pogácsa Napfény és fűszertől
Tökmagos pogácsa Napfény és fűszertől
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "Őrség aranyát" használtam, ami rendkívül jó élettani hatásokkal bír.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

magos pogácsa, pogácsa, tökmaggal szórt pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Üres serpenyőben megpirítjuk a tökmagot és összetörjük. (Vagy előre pirítottat veszünk.)
  3. A lisztet a vajjal, sóval elmorzsoljuk. A közepébe mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a felfuttatott élesztőt és a tökmagot.
  4. Összegyúrjuk, és minimum 2 órát pihentetjük. (Nekem most egy éjszakát töltött a hűtőben.)
  5. Másnap kb 2 cm vastagra nyújtjuk, és tepsire rakjuk őket.
  6. Újabb fél órát kelnek, miközben a sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
  7. Felvert tojással lekenjük a tetejüket, tökmaggal megszórjuk, és 12-15 percig sütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 148
elküldve: 14
receptkönyvben: 164
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sat, 2013-02-09 17:23

Nagyon jó a recept, köszi.Szeretném elkészíteni.
Akkor mi lenne ha napraforgó olajjal csinálnám??

640