r
Nosalty Logó

Töki pompos pozsonyikiflitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töki pompos pozsonyikiflitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához valók

A tésztára valók

Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához valók

A tésztára valók

Összesen 2803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához valók

A tésztára valók

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7555.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    4241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 2803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához valók

A tésztára valók

Elkészítés

A tésztához valók

  1. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és puhára főzzük. 2-3 evőkanál tejjel alaposan összetörjük.
  2. A 75 ml tejet langyosra melegítjük, beletörjük az élesztőt és kb. 10perc alatt felfuttatjuk benne a csipet cukorral és 1 tk. liszttel. Hozzáadjuk a krumplihoz 1 ek. étolajat, a tejben felfutott élesztőt és kb. a liszt felét, majd lágy tésztát formázunk belőle a maradék liszt adagolásával. Nincs pontos mennyiség, annyit adok hozzá, amennyit felvesz. Letakarva kb. 40-50 percet pihentetjük, ezalatt a kétszeresére fog kelni.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a megkelt tésztát, és kézzel kb. 1-1,5 ujjnyi vastag négyzet alakra nyújtjuk, így körülbelül a tepsi felét fogja kitenni. Tetejét átkenjük olajjal (1-2 ek.), és előmelegített sütő középső harmadában 170 fokon 6-8 perc alatt elősütjük.

A tésztára valók

  1. Ezalatt a hagymát karikára, a szalonnát/sonkát apró kockára vágjuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a sajt mennyisége ízlés szerint növelhető). A fokhagymákat nagyon finomra aprítjuk, és 1 csipet sóval elkeverjük a tejfölben.
  2. A tészta 6-8 perc után nem sokat fog változni, mégis kivesszük, gazdagon megkenjük a fokhagymás tejföllel, egyenletesen rászórjuk a szalonnát/sonkát, a hagymát, majd a sajtot, és visszatesszük a 170-180 fokra állított sütőbe. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. Én a tésztát és a sajtot is lesni szoktam: ha a tészta sül gyorsabban légkeverésre váltunk az utolsó 5-10 percben; míg ha a sajt már barnul de a tészta még nincs kész, akkor 140-150 fokra a sütő alsó részébe tesszük át.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1920
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 20.

Ajánló

Kihűlését követően tálalom s almapaprikát, cseresznyepaprikát vagy paradicsomsalátát kínálok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A feleségem sokszor evett gyermekkorában tökipompost. Vagy másképpen nevezve kenyérlángost, amit megint másfelé langallónak is neveznek. Az alap koncepció mindnél ugyanaz, de rengeteg tészta-variációval, több-kevesebb krumplival, élesztővel és anélkül is készítik és mindenféle feltéttel gazdagítják. Ebből eredően elrontani nem lehet, maximum odaégetni. Itt most egy klasszikus variációt készítettünk lilahagymával és kolozsvári szalonnával.

Hozzávalók

A tésztához valók

A tésztára valók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?