r
Nosalty Logó

Tökfej süti Vanilili konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tökfej süti Vanilili konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Összesen 542 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Összesen 3254 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Összesen 138 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 542 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.9 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    672 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    1076 micro
  • β-crypt
    1556 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 3254 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat olvasszuk meg mikróban, nem baj, ha kicsit darabos marad. Kevergessük, amíg egy kicsit kihűl.
  2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk belőle nyújtható tésztát. Formázzuk meg egy golyónak, és folpackba csomagolva rakjuk be a hűtőbe 1 órára. Ezalatt elkészíthetjük a lekvárt hozzá. (Ebből a tészta mennyiségből kb. 16-20 darab keksz jön ki.)
  3. Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra enyhén lisztezett deszkán. Szúrjunk ki belőle kb. 5 cm-es korongokat, lényeg, hogy páros legyen a vége.
  4. Éles késsel vágjunk halloweeni arcokat a korongok felébe. A maradék tésztákból készítsük el a tök szárát. Kenőkéssel húzzunk vonalakat a tökfejekre, hogy olyan legyen, mint az igazi tök. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe őket.
  5. 160 fokosra felmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig. Figyeljünk nagyon oda, mert könnyen megég. Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni.
  6. Megkenünk egy sima kekszet a narancslekvárral (helyettesíthetjük más lekvárral, csokikrémmel, stb...), és rányomunk egy tök formájút. Csak fogyasztás előtt nem sokkal érdemes megkenni, mert könnyen elázik a keksz. Megkenjük a mázzal a tetejét, és megesszük.

Hozzávalók a mázhoz

  1. A narancsok héját vágjuk le (a fehér részt is!). Vágjuk ki belőle a gerezdeket, közben a levet fogjuk fel egy tálban. Ez egy kicsit macerás, de a második után már gyorsan megy.
  2. Rakjuk egy edénybe a narancsot, narancslevet (narancstól függően van, hogy kicsit több kell), a cukrot és a dzsemfixet. Miközben melegszik, adjuk hozzá a fűszereket és az apróra vágott rozmaringot.
  3. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, hagyjuk 4-5 percig forrni. Ha sok hab ül ki a tetejére, azt egy szűrővel szedjük le. Egy üvegedényt rakjunk be a mélyhűtőbe pár percre, majd arra cseppentsünk a lekvárból. Ha egy perc után nem folyik el, akkor kész is a lekvárunk.
  4. Töltsük tisztára mosott befőttesüvegbe, jól csavarjuk rá a tetejét, és állítsuk fejre 10 percre. Nem kell dunsztolni. Miután kihűlt, el is rakhatjuk.

Hozzávalók a lekvárhoz

  1. A hozzávalókat egy kis tálban csomómentesre keverjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2507
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 05.

Ajánló

Kávé, tea mellé. Tízóraira, uzsonnára. Amikor csak jól esik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor veszek mindenféle receptes magazint. Egyikben találtam az eredeti receptet, amit kicsit átalakítva elkészítettem. A tészta gyorsan elkészül, és ha nem Halloweeni tök formájára akarjuk elkészíteni, akkor linzer formára vagy sima keksznek is elkészíthető. Ha mégis a tökfejek mellett döntünk, akkor hagyjunk magunknak időt... nem két perc elkészíteni. (: A rozmaringos narancslekvár helyett használhatunk bármilyen más lekvárt vagy krémet.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek