r
Nosalty Logó

Tőkehalfilé burgonyával és hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tőkehalfilé burgonyával és hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1863 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2818.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1863 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, lemossuk, majd hosszában négy darabra vágjuk. 2 liter sós vizet felforralunk, a burgonyát kb. 10 percig blansírozzuk benne, utána szitára téve lecsöpögtetjük.
  2. Egy nagy tűzálló formát meleg sütőbe helyezünk, ha átforrósodott, kivesszük, és felolvasztjuk benne a vajat. A hagymákat letisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágva átpároljuk a vajban, ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett burgonyát.
  3. A tőkehalfilét nagyobb darabokra vágjuk, sóval és őrölt borssal megszórjuk, rákenjük a szétnyomott fokhagymát.
  4. A halat a burgonyára fektetjük, majd a formát rácson sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5815
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Ajánló

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk! Nálam lemaradt. :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Receptek a javából c. Dr. Oetker könyvből készítettem. Eredetileg 2 csomó újhagymával írja, én épp nem tudtam beszerezni, így került bele a lila- és a vöröshagyma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek