r
Nosalty Logó

Tőkehalas karottás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tőkehalas karottás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 3562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5736.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    1628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    544 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1641 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    25546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 3562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    411 micro
  • β-karotin
    1059 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Elkészítés

Hozzávalók a szószhoz

  1. A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk, majd aprítógéppel daraboljuk. Ugyanígy járunk el a sárgarépa esetében is. Az újhagymát tisztítás után karikákra vágjuk.
  2. A kiolvasztott halat megsózzuk, felkockázzuk.
  3. Pár kanál olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a répát, és lefedve pár perc alatt összepároljuk.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott halat, és előbb lefedve pároljuk 10 percig, majd további 5-10 percig fedő nélkül pirítjuk. Közben ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük.

Hozzávalók a besamelhez

  1. A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig pirítjuk, míg teljesen elválik az edény falától.
  2. Folyamatos kevergetés közben lassanként adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen a szósz.
  3. Tovább kevergetve közepes lángon felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Mikor kész, levesszük a tűzről, és belekeverjük a resztelt füstölt sajtot.

További hozzávalók az összeállításhoz

  1. Egy tűzálló tálat olívaolajjal vagy margarinnal kikenünk, kanalazunk rá egy keveset a besamelből.
  2. Egy sor tésztát fektetünk le - előfőzés nélküli, azonnal süthető fajtát válasszunk. Nálam 3 lap fér el egymás mellett. Erre egyenletesen felvisszük a halas töltelék felét, majd megkenjük alaposan besamel mártással, friss bazsalikom leveleket tépkedünk rá, és vékonyan szórhatunk rá a reszelt trappistából is.
  3. A rétegezést megismételjük - tészta, szósz, besamel, majd az egész tetejére ismét tészta kerül, melyet a maradék besamellel fedünk le, és vastagon megszórjuk a reszelt trappistával.
  4. 180 °C fokra előmelegített sütőben lefedve 10 percig, majd anélkül 30 percig sütjük - amíg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1064
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a klasszikus bolognai lasagne-t, de most másra, könnyebbre vágytam, paradicsom és húsmentes ételre, így született meg ez a recept. Tőkehalból készítettem, de bármilyen más tengeri hal tökéletes, esetleg több hal keveréke is, lényeg, hogy szálkamentes legyen. Tavasszal fel lehet dobni frissen blansírozott medvehagyma vagy spenótlevelekkel is.

Hozzávalók

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek