Tőkehal egytál zöldfűszerekkel recept

Tőkehal egytál zöldfűszerekkel
Tőkehal egytál zöldfűszerekkel
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem nagyon találtam itt kifejezetten tőkehalból készült ételt, ezért kicsit kutatgattam, és nemrég rábukkantam erre a remek, kiadós egytálételre. Mivel elég egyszerű elkészíteni, mégis ízletes fogás, nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy végre elszakadjunk a megszokott sült haltól, és kipróbáljunk valami újat. Nagy előnye, hogy évszakhoz nem kötött, tehát bármikor el tudjuk készíteni.
Ha nem kapunk tőkehalat, helyette elkészíthetjük másféle tengeri halfilével is.

hozzávalók / 4 adag

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tőkehalas egytálétel, fűszeres halragu, burgonyás tőkehal, halas egytál, zöldfűszeres tőkehal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd kockázzuk fel. A póréhagymát mossuk meg, majd a zöld részét távolítsuk el, és a fehér részt karikázzuk fel. A burgonyát hámozás után vágjuk kisebb kockákra.
  2. A vajat olvasszuk fel egy lábasban, és várjunk, amíg kissé felhevül, majd rakjuk bele a vöröshagymát, és kevergessük, míg üvegessé nem válik. Ezután adjuk hozzá a póréhagymát és a burgonyát is, majd pirítsuk meg őket.
  3. Ízesítsük a citrom héjával, és a fél citrom levével, mustárral, szerecsendióval, kevés rozmaringgal, sóval és borssal. Öntsünk rá 100 ml tejszínt, és adjuk hozzá a halalaplevet is, hagyjuk felforrni, és további 20 percig főzzük. Időnként kevergessük meg. (Tipp: Aki nem akar halalaplevet készíteni, vagy kevésbé intenzív halízt akar elérni, az helyettesítheti pl. ugyanannyi vegetás vízzel.)
  4. Eközben a tőkehalfilét mossuk meg, és szárítsuk meg, majd kockázzuk fel. Csorgassunk rá citromlevet, és adjunk hozzá sót és borsot. Majd adjunk hozzá a zöldséges keverékhez egy kevés (friss vagy szárított) apróra vágott kaprot, és további 10 percen át főzzük.
  5. A maradék tejszínt habarjuk össze a tojássárgájával, ezt adjuk hozzá a halfilés keverékhez, és 1 perc alatt forraljuk össze. Szórjuk bele a felaprított petrezselyemzöldet is, keverjük el, és kész is az ételünk.
  6. Tálaláskor szórjuk meg a friss metélőhagymával, és locsoljunk rá kevés tejfölt. Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 972
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Berni

Mióta szakács: 2010.03.31.
6 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

415