r
Nosalty Logó

"Tokányos" karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
"Tokányos" karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 501 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3002 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 501 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3882.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 3002 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1666 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, és megdinszteljük a zsíron. Tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel. Beletesszük a sót, borsot és a hússzeleteket. Ha kell, néha pici vizet öntünk alá, hogy le ne égjen.
  2. Amikor már puha a hús, a sűrített paradicsomot is beletesszük, még kb. 2 percig főzzük, ha kell, utána ízesítjük sóval, borssal.
  3. Közben a burgonyát megpucoljuk, 4 felé vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 52059
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

Aki szereti az erőset, az tegyen bele száraz cseresznyepaprikát. Tarjából is el lehet készíteni, az a lényeg, hogy csonttal együtt szeleteljük fel a húst. Én általában vegyesen, karaj- és tarjaszeletekből szoktam csinálni, mert a gyerekek a száraz húst, a párom pedig a zsíros húst szereti. Így mindenkinek a kedvében tudok járni:)) Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy ez a tokány nem az a tokány, amit tokánynak nevezünk, na ezt jól megmondtam:), de mi csak így, tokányosnak nevezzük ezt az ételt, ami végül is egy pörkölt, aminek nagyon finom sűrű szaftja lesz a sűrített paradicsomtól.  A kicsi fiam egy szelet kenyérrel áll mindig  a tűzhely mellett, és várja, hogy mikor kap rá a meleg, sűrű szaftból. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.