r
Nosalty Logó

Tök- és napraforgómagos cipó - gluténmentes

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Tök- és napraforgómagos cipó - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1312 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1312 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie!
  2. A tök - és napraforgómagot olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk, hogy az aroma jól érvényesüljön.
  3. A lisztet egy keverőtálba töltjük, a friss élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd hozzáadjuk a liszthez.
  4. Hozzáadjuk a magokat, egy keveset félreteszünk, amit majd a sütés előtt a cipó tetejére szórunk.
  5. Végül hozzáadjuk az egész tojást, a vajat.
  6. Az egészet jól összedolgozzuk (ha van, dagasztógéppel pillanatok alatt megvan).
  7. Nedves kézzel cipót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, celofánnal letakarjuk.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. A cipót kb. 30 percig meleg helyen pihentetjük, kb. amíg a kétszeresére nem nő.
  10. A megkelt cipó tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, a félretett magokkal megszórjuk.
  11. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  12. A sütő ajtaját NEM nyitjuk ki, csakis 45 perc után. Tűpróba szükséges, ne ragadjon rá.
  13. Ha megsült, a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9647
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 27.

Ajánló

Lisztérzékenyeknek! Tipp: Frissen nagyon finom, szeletelve fagyasztjuk, így a kellő adag mindig kéznél van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy Dr. Schär recept, a barátnőmtől kaptam. Nagyon finom, nekem eddig mindig sikerült, gondoltam, megosztom a receptet. Más lisztkeverékből még nem próbáltam, de szerintem el lehet készíteni más (pl. hajdinaliszt, rizsliszt, kukoricakeményítő) lisztekkel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek