Tojásropogós recept

1 adag
890
kcal
Tojásropogós
Tojásropogós
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is egy régi szakácskönyvből való (kb. 25 évvel ezelőtti). Pár éve már csináltam, de most sikerült a legjobban, mert az összetevők adagjain módosítottam.

hozzávalók / 3 adag

A tojásropogóshoz

A panírozáshoz

ajánlat

Ajánlok mellé kukoricás vagy mexikói rizst körítésnek, és szigorúan megkívánja a tartármártást, de lehet savanyúsággal is kínálni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krokett másképp, krokett burgonya nélkül, rántott ropogós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírból, a lisztből és a tejből sűrű fehér mártást készítünk, és kihűtjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott tojást, a nyers tojást, a reszelt sajtot, a sót, a borsot, a zöldségzöldet, a reszelt szerecsendiót, és jól összekeverjük.
  3. Végül beletesszük a zsemlemorzsát is, és megint alaposan átkeverjük. Elég sűrű masszát kell kapnunk.
  4. Egy evőkanál segítségével nagyobb galuskákat szedünk ki a lisztbe, majd henger formára alakítjuk.
  5. Beletesszük a tojásba, majd a zsemlemorzsába.
  6. Forró olajban ropogósra sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 912
elküldve: 4
receptkönyben: 276
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
56 recept

Hozzászólások (2)

pötyike64
pötyike64cs, 2011-02-17 16:58

Kedves Bokiné!
Köszönöm!
További szép napot!
Üdv.: Pötyi / Klári /

890