Tojásropogós recept

Tojásropogós
Tojásropogós
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is egy régi szakácskönyvből való (kb. 25 évvel ezelőtti). Pár éve már csináltam, de most sikerült a legjobban, mert az összetevők adagjain módosítottam.

hozzávalók / 3 adag

A tojásropogóshoz

A panírozáshoz

ajánlat

Ajánlok mellé kukoricás vagy mexikói rizst körítésnek, és szigorúan megkívánja a tartármártást, de lehet savanyúsággal is kínálni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krokett másképp, krokett burgonya nélkül, rántott ropogós

elkészítés

  1. A zsírból, a lisztből és a tejből sűrű fehér mártást készítünk, és kihűtjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott tojást, a nyers tojást, a reszelt sajtot, a sót, a borsot, a zöldségzöldet, a reszelt szerecsendiót, és jól összekeverjük.
  3. Végül beletesszük a zsemlemorzsát is, és megint alaposan átkeverjük. Elég sűrű masszát kell kapnunk.
  4. Egy evőkanál segítségével nagyobb galuskákat szedünk ki a lisztbe, majd henger formára alakítjuk.
  5. Beletesszük a tojásba, majd a zsemlemorzsába.
  6. Forró olajban ropogósra sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 441
elküldve: 4
receptkönyben: 277
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
56 recept

Hozzászólások (2)

pötyike64
pötyike64cs, 2011-02-17 16:58

Kedves Bokiné!
Köszönöm!
További szép napot!
Üdv.: Pötyi / Klári /

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
890